28. kolo
19.03.2011 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Uzdravený Jeleń porazil Sochaux 2:0

Spasitel Auxerre je uzdraven, nechť je požehnán! Týmu Jeana Fernandeze se po zranění vrátil polský kanonýr Ireneusz Jeleń a opět dokázal, proč je pro svůj tým tak důležitý. Po jeho dvou brankách se AJA dostalo ze sestupových pozic.

Auxerre tak snad konečně dává zapomenout na velice špatnou formu ze začátku letošního roku a podruhé během tří zápasů dokázalo získat všechny tři body. Ty mu nes pomohly dostat se konečně mimo sestupové pásmo, když se posunulo již na patnáctou příčku. Z té má na osmnácté Monako náskok tří bodů. To Sochaux jako by se přestalo dařit - především střílet branky. Po prohře s Lyonem dnes nevstřelilo opět ani jednu a zůstává na jedenácté pozici.

Domácí zahájili zápas velice aktivně a již ve třetí minutě se málem radovali z branky. Radost jim pokazil pouze mladičký gólman Pierrick Cros. Na pravé straně se uvolnil Kamel Chafni, jenž svým centrem našel dobře postaveného Roye Contouta. Jeho ránu ale devatenáctiletý mladíček dokázal zneškodnit - stejně jako následnou střelu kapitána Benoita Pedrettiho.

Ani Sochaux ovšem nezůstávalo pozadu a především v úvodních minutách svému soupeři zdatně sekundovalo. Po centru Davida Saugeta se do nebezpečné pozice probil urostlý Modibo Maiga, jeho hlavičku ale bez větších problémů skryl na svou hruď gólman Olivier Sorin.

V 17. minutě ale již přišel - jak se později ukázalo - rozhodující moment. Ireneusz Jeleń vytěžil z pěkné přihrávky Kamela Chafniho maximum, když si všiml vybíhajícího Crose a míč tak jednoduše lobem uklidil do odkryté branky - 1:0.

Diváci si na další útočné akce museli počkat poměrně dlouho. Ale kdo si počká, ten se dočká, jak se u nás - tedy v Čechách (a možná i ve Francii?) - říká. V 63. minutě z toho byl totiž již druhý gól - a kdo jiný ho v dresu Auxerre mohl vstřelit než rozený kanonýr Jeleń? Po dobré práci Dennise Oliecha a Valtera Birsy se prodral do šestnáctky a napálil míč do horního růžku - povedený gól na 2:0.

Domácí nakonec utkání museli dohrát beze svého hrdiny. Ten v 74. minutě uvolnil místo Jo-Gook Jungovi, jelikož sám měl problémy s lýtkem. Auxerre ale mělo zápas pevně ve svých rukou a mohlo přidat i třetí branku. Poté, co si hostující obrana nedokázala poradit s přímým kopem Birsy, se ke střele z dálky dostal N'Dinga. Ten ale nakonec mířil mimo.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

Těžko tipovat. Dal bych neprohru domácích.

Reagovat
smazaný uživatel

presne muj tip....Auxerre uz musi vyhrat..jeden bod je malo..ale Sochaux jim mozna vic nedovoli..jak rikas tip 10

Reagovat
smazaný uživatel

asi to bude plichta hoši 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele