30. kolo
28.04.2010 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bordeaux dál ztrácí. Padlo i ve Valenciennes

Katastrofální forma Bordeaux pokračuje. Po další prohře - tentokrát na hřišti průměrného Valenciennes v odloženém zápase 30. kola - se obhájci titulu asi nadobro vzdálila obhajoba, také Liga mistrů začíná mizet v nedohlednu. Domácím zařídili výhru svými brankami Grégory Pujol a Foued Kadir.

Šestý ligový zápas bez výhry, na to fanoušci Girondins v minulé sezoně - a konec konců i v té letošní - nemohli být zvyklí. Po vypadnutí ve čtvrtfinále Ligy mistrů a po prohraném finále Coupe de la Ligue se tak možná blíží další katastrofa - příští ročník bez evropských pohárů. Na obhajobu titulu snad v Bordeaux již nikdo nepomýšlí - na první Marseille ztrácí čtrnáct bodů. Ani s Ligou mistrů to ovšem nevypadá tak jistě, jako se donedávna říkalo. Lille, které je narozdíl od bledě modrých v solidní fazoně, má náskok čtyři body. Evropská liga je pak o bod blíž.

Naopak Valenciennes dnes paradoxně zažehnalo svou nepříliš povedenou sérii. Ze tří zápasů získalo jediný bod - za remízu s Lens. Po dnešním tříbodovém zisku se ale tým dostal na vytyčené desáté místo, z něhož odsunul ambicioznější Paris Saint-Germain.

Kouč hostů Laurent Blanc před zápasem dlouze vyprávěl o špatné formě svého týmu, dlouho v novinách omílal, že jeho svěřenci se v dnešním zápase zvednou. Ve skutečnosti to tak ale nevypadalo. Plno sebevědomí a povzbuzeno podzimním příznivým výsledkem (VA zvítězilo 1:0) se do útoku hnalo naopak Valenciennes. A nebyli to domácí obránci, kteří měli problémy. Často se v úzkých objevovala dvojice Henrique-Ciani.

První prověrku znamenal v 10. minutě Gaëtan Bong. Po centru Carlose Saéze zamířil opravdu velice těsně mimo. Obránce domácích se ale nemusel za hlavu chytat dlouho. Již o minutku později se totiž prosadil jeho spoluhráč - útočník Grégory Pujol. Siaka Tiéné načal svůj dnešní úžasný výkon geniálním a přesným centrem na Pujola. Jeho jedenáctá branka v sezoně přišla z nadýchané hlavičky pěkným obloučkem za Raméova záda - 1:0.

Bordeaux chyběl klíčový záložník Yoann Gourcuff a na jeho hře to bylo znát každou upocenou přihrávku. Ani jinak kreativní Wendel se k ničemu nevzmohl, hosté na obdrženou branku nemohli zareagovat. V obraně si totiž výtečně vedl kapitán Milan Biševać se svým parťákem Dianbobo Baldém. Guinejský obránce si ve 35. minutě poradil s jedinou vážnější příležitostí soupeře, jenž měl na kopačkách Marouane Chamakh.

Po změně stran se výkon Bordeaux ještě zhoršil. Anebo spíše domácí přidali na aktivitě. Tiéné běhal po levé straně jak Usain Bolt v nejlepší formě, v útoku se činil Pujol a Fahid Ben Khalfallah. A bylo opravdu spíše otázkou času, kdy se natěšení domácí příznivci dočkají druhého "zářezu". Ten nakonec opravdu přišel. Girondins nedokázali pořádně odvrátit balon po rohovém kopu, Ben Khalfallah svou hlavičkou prodloužil dozadu, kde stál již připravený Foed Kadir. V 72. minutě zblízka propálil Ramého podruhé - 2:0.

Bordeaux tak nedokázalo využít své výhody "zápasu k dobru" ani podruhé. Do konce sezony již chybí pouze čtyři utkání.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

no jestli to bude podobný jako včera ....tak 1 uplně v klidu

Reagovat
rufus

hmmm..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele