22. kolo
31.01.2010 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sochaux i bez Svěrkoše vydolovalo remízu ve Valenciennes

Sochaux navázalo na zlepšené výkony a i bez Václava Svěrkoše dokázalo urvat cenný bod na půdě Valenciennes. To má před svým dnešním soupeřem tak nyní náskok pouze dvou bodů.

Sochaux tak navázalo na dva předchozí duely - nejprve se dokázalo poradit v lize s rozjetým Lille, následně mu nedělal problémy ani zápas Coupe de France proti SL Neuweg. Díky dalšímu získanému bodu se tým posunul o jednu příčku výše, dokonce za sebou nechal i o mnoho slavnější Paris SG. Naopak Valenciennes po slušném podzimu opět začíná ztrácet. V lize za posledních pět utkání vyhrálo pouze jednou.

Zápas začal lépe pro hosty. Již po pár minutách objevil Stephane Dalmat svou přesnou přihrávkou Gavanona - ten ale z takřka ideální pozice přestřelil. Následovaly minuty nudy a bojovného fotbalu uprostřed hřiště. Z té domácí fanoušky vytrhal až Johan Audel ve 20. minutě. To totiž přišel jediný opravdu radostný moment pro většinu návštěvníků Stade Nungesser - úvodní branka.

Audel se kvůli chybě hostujících obránců zmocnil balonu, mířil sám na brankáře. A nemýlil se ani tentokrát. Přidal již svůj pátý ligový gól. Soupeř se pokusil zareagovat Boudebouzovým přímým kopem z 36. minuty. Na míč si naskočil Perquis, brankář Penneteau byl ale pozorný a jeho nepříliš razantní hlavička mu nenadělala příliš potíží.

Brankář Valenciennes si vysloužil potlesk tribun i o pár okamžiků později. To když dokázal zneškodnit také Dalmatův pokus. Větší šanci měl ale na druhé straně Gaël Danic. Ten ale před branou soupeře zklamal, když v záklonu nedokázal svou stoprocentní šanci využít a mezi tři tyče se netrefil.

Druhá půle málem opět patřila domácím. Audel si skvěle naskočil na Danicův centr, svou hlavičkou ale orazítkoval pouze tyčku. Nakonec to ale byli hosté, kteří udeřili. Boudebouzův rohový kop efektně prodloužil nůžtičkami Faty. K míči se dostal Perquis a ten již z veliké blízkosti napálil míč pod víko branky.

Aktivní ale zůstával Audel. Naběhl si na znovu na Danicův centr - přenechal míč před pokutovým územím Fahidu Ben Khalfallahovi. Teddy Richert ale předvedl brilantní zákrok. Hosté jako by se spokojili s bodem a již se do útoku příliš nehrnuli. To se jim mohlo vymstít osmnáct minut před koncem - Danicova zblokovaná střela málem zamířila do sítě. Nakonec skončila těsně mimo.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele