11. kolo
15.12.2009 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Valenciennes FC - AJ Auxerre 0:0

Střelecká mizérie před čtyřmi koly vedoucího celku Ligue 1 Auxerre pokračuje. Už podruhé za sebou bezbrankově remizovalo, když i v sestavě s kanonýrem Jeleněm znovu předvedlo bídný výkon v ofenzívě. Valenciennes bylo očividně lepším týmem, své pološance ovšem do gólové situace vyústit nedokázalo.

Bylo vidět, že AJA má pořád velké problémy směrem dopředu. Ani tady se mu příliš nedařila rozehrávka, vytvoření si většího tlaku, získání nějakých standardek, natožpak pořádně vystřelit mezi tři tyče N'dy Assembého. Ne nadarmo má zkrátka Auxerre nejhorší útok ze všech týmů první poloviny tabulky.

Ani Valenciennes nebylo v ofenzívě o nic lepším týmem než soupeř. Alespoň od něj do vápna létaly nebezpečné centry, se kterými si, pravda, většinou skvěle poradil gólman Sorin. První půle musela promrzlé diváky na stadionu Stade Nungesser hodně nudit. Obě mužstva si skoro vůbec nic nevytvořila, snad jen hostující Capoue po chybě obránce Ducourtiouxe pálil ve 42. minutě z úhlu na Ndy Assembého, ten pokus v pohodě vyrazil do zázemí.

Druhé dějství nabídlo přece jenom o něco více nebezpečnějších příležitostí. Především proto, že Auxerre stále pospávalo a drželo se vzadu, čehož se snažilo VA náležitě využít. Většinu poločasu se hosté na hřišti jen bránili, domácí byli bezpochyby lepším týmem, trápila je ovšem koncovka. Když už byla střela nebezpečná, zalétla jen vedle, když už mířila mezi tři tyče, stál na místě gólman Sorin.

Auxerre zaspalo hlavně prvních pět minut po přestávce. To si Valenciennes vytvořilo hned tři tutovky. Nejprve pálil z vápna vedle Cohade, pak hlavičku Pujola vytěsňoval s vypětím všech sil Sorin a konečný výčet šancí zakončil bombou nad břevno znovu Cohade. Na druhé straně se objevil v solidní střelecké pozici Niculae, ale ze záklonu zamířil jen pánu bohu do oken.

VA se do zbytku zápasu snažilo o jediný úder, který by zřejmě znamenal jistotu tří bodů, Auxerre na druhou stranu celkem dobře bránilo, takže domácí málokdy Sorina nakonec ohrozili. V 78. minutě střílel Audel mimo, minutu před koncem vystřihl elegantně za malým vápnem nůžkami Ben Khalfallah, jenže ani jeho střela do branky nesměřovala. Oba týmy si rozdělily hodně spravedlivý bod.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele