12. kolo
01.11.2009 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Nice opět vyhrálo, porazilo 1:0 Le Mans

Nice navázalo na výhru proti Lyonu a dnes vyhrálo znovu. Tentokrát odjíždí s prázdnou Le Mans, které tak zůstává předposlední. Jedinou branku utkání vstřelil mladý obránce Ismaël Gace.

Nice se vůbec nepodařil start do nové sezony, nyní to ale vypadá, že tým začíná opět šlapat. Před dvěma týdny sice tým utržil debakl na hřišti Lorientu, od té doby ale dvakrát zvítězil a v tabulce se vyšvihl již na třináctou příčku. Naopak Le Mans se začíná dostávat do čím dál tím větší krize. Z posledních pěti utkání vybojovali pouze čtyři body, přitom dva poslední duely skončily bez bodů.

Domácím nahrála především situace z patnácté minuty. To byl totiž za brutální zákrok vyloučen Antonio Geder. Svou početní výhodu dokázalo Nice zužitkovat pouze jednou - ve čtyřicáté minutě se prosadil obránce Ismaël Gace.

Již ve druhé minutě se v solidní příležitosti objevil Loïc Rémy. Na pravé straně pokutového území ale nic vyčarovat nedokázal a jeho propagační střela skončila v náruči brankáře Ovona. Nice zahrozilo i o osm minut později. Své individuální kvality ukázal David Helleybuck - obešel tři obránce a zpoza pokutového území nebezpečně vypálil. Jeho rána ale našla opět pouze brankáře Le Mans.

Naděje hostů na body se ještě ztenčily po 15. minutě. o byl totiž vyloučen obránce Géder, který hrál letos za Le Mans poprvé. Jeho loket ve tváři Bagayoka neušel pozornosti rozhodčího a zkušený bek se tak musel ze hřiště odebrat. To hostům vzalo definitivně vítr z dresů. Od této chvíle bylo na hřišti pouze jedno mužstvo. To zahrozilo po půlhodině hry znovu.

Rémy ale Sablého centr v branku přetavit nedokázal. První branka tak přišla až ve 40. minutě. Didier Ovono podcenil centr z rohového kopu a vyběhl z branky, míč ho ale přelétl a do centru již stačilo pouze nastavit nohu. To udělal mladý obránce Ismaël Gace, který se mohl radovat vůbec ze svého prvního ligového gólu - 1:0.

Po změně stran se utkání mírně vyrovnalo. Le Mans se zhruba po hodině hry objevilo v dobré šanci. Helstad ze středu pokutového území pálil z voleje, ale střela nabrala opačnou faleš a míč skončil vedle brány. Poté se ukázali opět domácí. Drissa Diakite obešel svého strážce a přesným centrem našel hlavu Bagayoka. Ten parádní a tvrdou hlavičkou již téměř slavil druhou branku utkání, vynikající zákrok ale ukázal Ovono.

Dvanáct minut před koncem přišlo pro brankáře Nice první reálné nebezpečí. Vůbec poprvé totiž musel zasahovat, zasadil se o to útočník Roland Lamah. Na druhé straně pálil kupředu talentovaný záložník Anthony Mounier, ani jeho střela ale nakonec brankou neskončila a zápas tak skončil pouze 1:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / sportinglife.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nice hraje jednou nahore jednou dole. Tezky zapas na tipovacku, zkusim 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele