34. kolo
24.04.2010 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Nice má po výhře nad Grenoblem jistou záchranu

Nice si po výhře 2:1 nad posledním Grenoblem definitivně zajistilo záchranu v Ligue 1. Dopomohl mu k tomu i výsledek ze souběžně hraného utkání v Le Mans, které doma nestačilo na Lille. Domácí se vyhoupli na čtrnácté místo a čtyři kola před koncem mají dostatečný dvanáctibodový náskok před sestupovým pásmem.

OGC se prostě pod vedením nového kouče Érica Roye zatím náramně daří. Od jeho nástupu na začátku března prohrál z poslední sedmi kol pouze na půdě vedoucí Marseille, výhra nad Grenoblem byla jeho čtvrtou za toto období. Pro hosty to byla již dvacátá čtvrtá porážka v sezóně.

Nejprve se musel domácí brankář Ospina činit proti střele Suageta, který jí vyslal mezi tři tyče už ve třetí minutě, o chvilku později na něj zase pálil nebezpečně Matsui. Na druhé straně musel zasahovat gólman Viviani proti Rémyho hlavičce, jehož parádním způsobem našel centrem Mounier.

GF38 se ujal vedení ve 21. minutě. Courtois založil rychlou akci, Paisley pak vybídl ke skórování Akroura, který šancí nepohrdl. Za dvanáct minut bylo ovšem srovnáno. Ještě předtím se Faé zastřeloval a zamířil tentokráte vedle, ve 34. minutě si však Mouloungui hezky zpracoval Paisleyho pas zamířil mezi nohy Vivianiho.

Viviani musel likvidovat další Faého pokus deset minut po přestávce, ovšem ani Ospina si nemohl v brance nijak hovět. Úzko mu určitě bylo, když polapil hlavičku Batllese po rohovém kopu Cesara. V 77. minutě nakonec zařídil rozhodující gól, vlastně ten nejdůležitější v sezóně, po celou dobu aktivní Faé.

Ben Saada našel na levé straně Mouniera, ten pak poslal balón centrem na francouzského záložníka, který se z blízkosti nemýlil. Vyrovnat mohl ještě v 88. minutě Batlles, ale Ospina jeho přímý kop chytil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele