36. kolo
05.05.2010 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Bordeaux dál padá. Pouze remizovalo s Nice a na Ligu mistrů může zapomenout

Obhájce trofeje z Bordeaux musí na Ligu mistrů zapomenout. Definitivně. Remíza 1:1 s Nice znamená, že Girondins dvě kola před koncem ztrácejí na třetí Auxerre již šest bodů. A Bůh ví, jak to nakonec bude s Evropskou ligou... Přitom OGC vedlo, první branku vstřelil Faé. Za hosty vyrovnával na konečných 1:1 Wendel.

Příšerná forma Bordeaux z posledních zápasů tak pokračuje. Pouze dvě výhry za posledních deset utkání, pouze dvě remízy. Jinak samá červená čísla. Také kvůli tomu nyní svěřenci Laurenta Blanca klesli o další pozici, tentokrát jsou již na šesté příčce. Čtvrtý Lyon je vzdálen čtyři body, pátý Montpellier dva. Zato OGC ke konci soutěže zažívá spokojenější časy. Neprohrálo již čtyři zápasy za sebou a ještě by mohlo zaútočit na jedenácté místo.

Hosté byli v úvodu utkání lepší. Na to je fanoušek Bordeaux v poslední době zvlášť zvyklý - ačkoliv je jeho mužstvo lepší, má více ze hry, častěji pálí na branku, nakonec body nebere. V samém začátku se v solidní pozici objevil Marouane Chamakh, jeho velice dobře mířená hlavička ale narazila na připraveného gólmana Ospinu. Jeho skvělý zákrok znamenal rohový kop.

Marocký útočník, jenž od příští sezony bude hájit barvy Arsenalu, se poté ze střelce proměnil v nahrávače. Jako svůj cíl našel Jaroslava Plašila. Český záložník se odhodlal k pohotové střele, tvrdá rána nadělala gólmanu Ospinovi plno práce i nyní. I nyní si ale poradil a neinkasoval. Paradoxně to ale - opět - byl soupeř, který, ač dlouho v útoku mlčel, nakonec svou první šanci proměnil bezpečně. Faé se ocitl v dobré pozici, pravačkou vypálil a radoval se. Ulrich Ramé byl překonán - 1:0.

Hosté se ale dočkali záhy vyrovnání. Pouze sedm minut se domácí příznivci mohli oddávat nerušeným zpěvům a ódám na svůj tým. Potom totiž vrátil nerozhodný stav Wendel, jenž z dvaceti metrů napřáhl a - jeho přímý kop zamířil přímo do branky - 1:1.

Krátce po startu druhé půle se do zakončení prodral nejlepší střelec Nice, Loic Rémy. Avšak příliš přesně nemířil, po průniku ze strany napálil pouze boční síťku. Od této chvíle to ale opět byli tmavě modří, kteří neúprosně dobývali branku soupeře. Neúprosně - a bezútěšně. Branka totiž nakonec nepřišla.

Chamakh se v jednom ze svých posledních utkání velice snažil, obehrál hned dva útočníky, jeho střela ale následně skončila na třetím muži v cestě. Stoperu Paisleym. Jako další zkoušel své štěstí obránce Grégory Seertić. Ale dopadl podobně jako jeho předchůdce Chamakh. Jeho ránu tentokrát zblokoval mimo branku Julien Sablé. A když Wendel nepřidal v nastaveném čase po dalším přímém kopu svou druhou dnešní branku, bylo jasné, že Bordeaux znovu ztratilo. Smolně.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele