21. kolo
20.01.2010 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - AJ Auxerre 0:1

Nice se prostě nový rok nedaří. Nevyhrálo ani svůj třetí novoroční zápas v řadě, když s Auxerre prohrálo kvůli jediné brance polského útočníka Jeleně v nastaveném čase druhého poločasu. Zatímco OGC čeká na ligovou výhru od 22. listopadu, Auxerre je díky třem bodům stále v kontaktu s pohárovými příčkami.

Domácí prostě musí přetrpět hodně těžké období. Mají zkrátka smůlu, že hned osmice hráčů bojuje na právě probíhajícím Africkém poháru národů a zranění jsou rovněž obránci Gace a Quartey. AJA nakonec dokázal využít soupeřovy nevýhody, ačkoli si tedy na vítězství počkal do infarktového závěru.

Ireneusz Jeleň čekal na ligovou branku dlouhých osm kol. Chuť ke skórování měl obrovskou, už od začátku utkání musel být domácí brankář Ospina na pozoru. Vyrazit musel nejprve jeho nebezpečnou hlavičku, ke konci poločasu ho vyslal do šance kolega z útoku Niculae, avšak Ospina se proti Polákovi znovu činil.

Nice v první půli také dvakrát hodně nebezpečně zahrozilo. Brankář Riou se měl co ohánět proti šanci Mouniera, ve 24. minutě musel likvidovat přímý kop Sableho a poradit si musel i proti následné dorážce z voleje z nohy Remyho. Po přestávce ovšem bylo na hřišti pouze Auxerre.

Jen s těží se Nice bránilo stále stoupajícímu tlaku soupeře, kolumbijský gólman Ospina byl neustále v zápřahu. Nevyzráli na něj Chafni ani Birsa, sveřepá střela z vápna od Capoueho se rovněž neujala. Až do třetí minuty nastavení drželo Nice hodně cenný bod, pak ovšem na ofsajdové hranici skóroval Jeleň a náhle se OGC cíl alespoň bodovat zbortil.

Těsně po gólu Jeleně ještě stačil napálit břevno Coulibaly, Auxerre ale rozhodně nevadilo, že tahle šance nakonec brankou neskončila. Aktuálně se drží na sedmém místě tabulky, přičemž čtvrtá Marseille je lepší jen díky lepšímu skóre. Jestli Nice nezačne vyhrávat, klidně může spadnout do bojů o holé přežití v nejvyšší soutěži.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele