17. kolo
12.12.2009 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Le Mans slaví pod novým vedením výhru nad Valenciennes

Premiéra se novému muži na lavičce Le Mans Arnaudu Cormierovi náramně vydařila. Pod jeho vedením mužstvo získalo tři body poprvé od 27. září, když doma skolilo Valenciennes 2:1. Hrdinou utkání se stal Anthony Le Tallec, který ve třetí minutě nastavení druhé půle rozhodl o výhře, ačkoli hráli domácí polovinu zápasu o jednoho méně.

Hostující gólman N'Dy Assembé měl první práci v 16. minutě, kdy polapil střelu levačkou od Corchii. Na druhé straně se předvedl z přímého kopu Danic, jeho pokus letěl jen o centimetry mimo. Le Mans však celkově první půlhodinu působilo lepším dojmem a ujali se ve 29. minutě zaslouženého vedení.

Rychlou akci založil Maïga a hezkým centrem našel Corchiu, jenž si na místě bílého puntíku pro pokutový kop dobře vyskočil a hlavou překonal N'Dy Assembého. Vedení ale domácím nevydrželo dlouho. Jen o čtyři minuty později uvolnil Ben Khalfallah ve vápně spoluhráče Danica a ten levačkou překonal brankáře Ovona.

Těsně před přestávkou postihla Le Mans další rána, Maïga obdržel druhou žlutou kartu, takže domácí dohrávali druhé dějství o deseti. Valenciennes tak chtělo logicky přesilovku náležitě využít, s vypětím všech sil se mu ale soupeř úspěšně bránil.

Bongovu střelu vytěsňoval z brankové čáry Joao Paulo, velké problémy měl s přímým kopem Danica brankář Ovono. Ani Samassa na domácího strážce branky nevyzrál. A ve třetí minutě náhle udeřilo domácí mužstvo. Le Tallec vyslal směrem na branku nezastavitelný přímý kop a zařídil Le Mans i v oslabení vítěznou trefu.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vallenciennes se k udivu vsech pobyhuje v prvni petici tabulky a hraji nejlepsi fotbal od te doby, co se vratili do 1. francouzske ligy.

Le mans bude bojovat, ale stacit to nebude.

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele