21. kolo
20.01.2010 19:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Bordeaux nezklamalo, poslední Grenoble skolilo ve druhé půli třemi brankami

Překvapení se pod Alpami nekonalo. Ačkoli Grenoble dokázal vyhrát první půli, ve které zaskočil vedoucí Bordeaux skvělou a nátlakovou hrou, těsně po přestávce hrál o desíti a zkušený hostující výběr dokázal otočit skóre ve svůj prospěch. Výhru 3:1 zařídily Bordeaux góly Gouffrana, Šamacha a Cavenagiho.

Souboj posledního s prvním měl mít jasného favorita. Neměl. Grenoble podal proti aktuálnímu suverénnímu lídrovi z Bordeaux nadstatečný výkon především v první půli, kterou překvapivě vyhrál díky trefě Batllese v nastaveném čase 1:0.

Ve druhé části bitvy ovšem řady alpských bojovníků ztratily jednoho vojáka, Jimmy Juan byl totiž ve 47. minutě za ostrý atak na Jussieho vyloučen po druhé žluté kartě, a výběr vojevůdce Laurenta Blanca nakonec v přesile zvítězil 3:1.

Ačkoli na samotném dně posazený GF38 s pouhou jednou výhrou na kontě může už jen těžko bojovat o záchranu, na mocného soupeře si zdravě dovolil. Vždyť také mohl opravdu jenom překvapit. Stejně jako na podzim, kdy Bordeaux nakonec podlehl těsně 0:1. V prvním poločase byli lepším týmem domácí.

Snad jen nadlidské síly držely branku Les Girondins nedobytnou. Courtoisova volej narazila o tyč, Akroura po nadýchaném pasu Ljuboji zastavil snad v poslední možné vteřině na brankové čáře bek Trémoulinas. Nejlepší střelec Grenoblu Ljuboja si ovšem ke konci poločasu přece jenom připsal asistenci, když ke skórování vybídl skvělým centrem Batllese.

Bordeaux po přestávce ucítilo kořist. A snědlo jí i se zbytky. Domácí Juan mířil dvě minuty po hvizdu kvůli červené kartě pod sprchy a Gouffran za chvilku po centru Trémoulinase hlavou vyrovnal. Tři minuty na to se trefil přesně do šibenice Šamach. Gouffran ještě mířil vedle, akci jinak aktivního Trémoulinase už gólově v 83. minutě dokončil Cavenaghi.

Pro argentinského útočníka, loni hrajícího ve vynikající formě, to byla teprve druhá branka v letošním ročníku Francouzské ligy. Na hřiště se podíval na posledních deset minut, přesto dokázal navázat na svou trefu z posledního zápasu tři kola zpátky, ve kterém skóroval proti Lorientu.

Bordeaux může těšit fakt, že ve skvělé formě hrající Lille podlehlo Sochaux a ztrácí nyní na vedoucí pozici deset bodů. Nováček z Montpellieru ovšem dál překvapuje, vyhrál na půdě Lens, poskočil v tabulce na druhé místo právě před Lille a se sedmibodovým deficitem je aktuálně nejblíže obhájci titulu.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele