23. kolo
06.02.2010 19:00 CET
5 : 0
(4:0)

Reportáž

Grenoble nečekaně vyprášil pěti brankami Auxerre

Poslední Grenoble, všemi odsouzený k jistému sestupu, šokoval doma ambiciózní Auxerre, které bojuje o Ligu mistrů. Pod Alpami viděli diváci pět branek, které překvapivě skončily v síti hostů. Teprve druhou výhru GF38 sezóny zařídili Matsui, Akrour a Ljuboja. Pro hosty to byla vůbec nejhorší porážka sezóny.

Jen jednou v sezóně obdrželo Auxerre více jak tři branky v utkání. O to překvapivější je, že takový náklep si jedno z nejlépe bránících mužstev Francie odvezlo z půdy jednoho z nejhůře ofenzivních mančaftů. Grenoble tak může živit naději na záchranu, na kontě má nyní deset bodů.

Už v osmé minutě vyslal nechytatelnou dělovku z třiceti metrů přesně pod břevno nejlepší střelec domácích Ljuboja a jen o dvě minuty později zužitkoval centr Matsuie zleva hlavou Akrour. Jedinou vážnější šanci AJA měl ve 23. minutě Jeleň, ale bek Calvé vykopl míč z brankové čáry.

Ve 35. minutě přidal Grenoble třetí trefu. Nezastavitelný Ljuboja se vřítil neohroženě do vápna a posadil balón na dorážku Matsuie. Perfektní první půli pečetil svou druhou brankou v zápase Akrour, jenž z vápna nůžkami poslal střelu pod břevno. Ani po přestávce se GF38 nesmiloval, ve 53. minutě skóroval na konečných 5:0 podruhé Matsui.

Alespoň vylepšit si pošramocenou reputaci a ostudu zkusili hosté ve zbytku zápasu, nedočkali se ovšem ani čestné branky, ač měli několik slibných příležitostí. Pro Grenoble to bylo mimochodem teprve třetí ligové čisté konto sezóny.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Wow, tak takovy vysledek bych fakt necekal... Ocekaval jsem vyhru Auxerre, max remizu, ale takovydle pridel to ne... btw: co se stalo ze Auxerre tak vysoko prohralo? Nejaka strevni chripka, nebo proste hrali tak spatne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele