14. kolo
21.11.2009 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Valenciennes škovalo, vyloupilo vedoucí Bordeaux

Celkem 24 střel na branku vyslalo Bordeaux směrem k soupeři z Valenciennes. Ten měl naopak rovnou osminu tohohle čísla a přesto získal na půdě favorita hodně cenné vítězsví. Už v sedmé minutě se trefil Mamadou Samassa, na jehož gól nedokázali domácí vůbec odpovědět. VA tak zůstává nejlepším celkem Ligue 1 na venkovních hřištích, kde ze sedmi zápasů slavilo již popáté tři body.

Kouč hostí Philippe Montanier před utkáním povídal, že jakmile jeho svěřenci budou brát utkání v Bordeaux jako pohárové, má jeho tým jako trpaslík šanci. Ve fotbale je všechno možné, dodal poté. Co věštil, to se také stalo, vedoucí Les Girondins senzačně prohráli, v lize už podruhé za sebou. A soupeř se rázem dostal v tabulce na třetí místo na dosah dvou bodů.

V sestavě se objevil po dvouzápasovém půstu bez základní jedenáctky i český reprezentant Jaroslav Plašil, nicméně i on se musel po čtvrthodině hry smiřovat s faktem, že je mužstvo oslabeno o Marouaneho Šamacha, jenž musel odejít ze hřiště kvůli zranění. To už se VA ujalo vedení, v 7. minutě založil rychlý protiútok Ben Khalfallah, který nacentroval na Samassu a jeho parádní střela zapadla přesně do branky.

První půle byla jinak jasně v domácí režii. Ve 21. minutě vyslal z přímého kopu fantastickou ránu Wendel, ale ještě fantastičtější zákrok vytasil mezi třemi tyčemi gólman N'dy Assembe. O deset minut později Wendel našel z rohového kopu hlavu Cavenaghiho, ale hlavička zaletěla jen mimo branku.

Pět minut před přestávkou se znovu výtečně předvedl brankář N'dy Assembe. Gouffran se hezky otočil ve vápně a nebezpečně vystřelil, hostující gólman ale dokázal ještě vytěsnit na břevno.

Hrdina zápasu N'dy Assembe čaroval i po přestávce. Trémolinas vyslal do šance Gouffrana, který zkusil štěstí z 25 metrů, ale třiadcacetiletý kamerunský brankář znovu likvidoval. Zuby si na něm vylámal opět Wendel z přímáku, o pár chvil později zamířil těsně vedle pravé tyče, v 70. minutě jeho volej rovněž nezamířila mezi tři tyče.

V závěru ještě N'dy Assembe polapil standardku Cavenaghiho, a když i Bellion pohrdl svou příležitostí, mohlo Bordeaux jen smutně odejít ze hřiště. Na jeho vedoucí pozici se tak dostalo Auxerre, které porazilo Monako, jelikož i Lyon překvapivě zaváhal na půdě posledního Grenoblu.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele