3. kolo
23.08.2009 17:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Gourcuff se trefil dvakrát, Bordeaux smetlo hladce Nice

Zápasy Bordeaux vypadají hodně podobně. Soupeř se může snažit, jak chce, mnohdy sahá po bodech, ale na konci zápasu se stejně raduje pouze Girondins. Nice nehrálo na půdě obhájce titulu vůbec špatně a kolikrát domácí bili na poplach. I tak dokázali vsítit čtyři branky a pohodlnou výhrou 4:0 si upevnit vedoucí pozici.

Hosté z Nice neodehráli vůbec špatný poločas. Především začátek utkání byl z jejich strany hodně povedený. Jenže jakmile dvě minuty před přestávkou skóroval Jussie, větřili, že otočit výsledek bude hodně těžké. Hostující Loïc Remy byl nejlepším mužem na hřišti. Nejpovedeněji akcí byl jeho centr na spoluhráče Sableho, který bordeauxskou branku ohrožoval nebezpečně levačkou z voleje.

Domácí apelovali na hlavního sudího, když Cid ve vápně upadl po souboji s Wendelem, Jaffredo však na bílou tečku neukázal. Sable se pak pokoušel z velké dálky o skórování podruhé, nicméně zase neuspěl. A těsně před přestávkou skoro z ničeho nic udeřilo Bordeaux. Trémoulinas našel svým centrem perfektně hlavu Jussieho, jenž přesně zakončil k levé tyči Ospinovy branky.

Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. V 52. minutě si narazili Šamach s Gourcuffem, a ačkoli loni nejlepší hráč Ligue 1 málem ve vápně spadl, šikovně uklidil přes Ospinu míč do sítě. Nice se přesto nevzdávalo, Remyho pokus vytěsnil z brankové čáry až bek Ciani.

Střelecká produktivita Les Girondins je ovšem opravdu úctyhodná. Dá se říci, že co si vytvoří, to také promění v branku. V 70. minutě si nádherně naběhl na přihrávku Gouffrana Gourcuff a zacílil bombou přímo do vinglu. Poslední krutou ránu zasadil Nice o šest minut později Diarra, jenž přímý kop Wendela poslal hlavou přímo do sítě.

Autor: Patrik Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jednička naprosto s přehledem !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele