8. kolo
03.10.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sochaux porazilo Le Mans 1:0, Svěrkoš nedal penaltu

Po čtyřech porážkách konečně body. A dokonce hned tři. Sochaux i přes zahozenou penaltu nakonec dalo alespoň jeden gól a posunulo se o pět příček výš.

Teprve třetí výhra v sezoně. Sochaux ještě v tomto ročníku nezažil remízový stav. Vždy pouze prohrál, či vyhrál. I kvůli tomu je nyní až na třinácté příčce. Le Mans naopak opět spadlo na zem, když po dvou výhrách v řadě přišla další ztráta. Navíc s týmem, který nepatří mezi lepší týmy Ligue 1.

V utkání padl pouze jeden gól, mohlo jich být ale víc. Po hodině hry se totiž k pokutovému kopu postavil Václav Svěrkoš, ale branky letos příliš nestřílí a statistiky si nevylepšil ani dnes. Svého kolegu tak musel v 77. minutě nahradit Marvin Martin, který vstřelil již svůj druhý gól v sezoně.

Le Mans bylo od začátku zápasu aktivnější. Po pár sekundách se ke střele dostal Darry Herold Goulon, jeho rána z přímého kopu ale brankáři Richertovi vážnější problémy nenadělala. Dobrou šanci zmařil na druhé straně Sebastien Dalmat, ani jeho střela, tentokrát zpoza pokutového území, ale nakonec příliš nebezpečná nebyla.

Po pětadvaceti minutách se ke střele odhodlal Martin, jeho pokus zblokoval Ovona. Míč se ale odrazil pouze do Svěrkoše, který ho měl jednoduše uklidit do sítě. Na pokutovém území ale hosty zachránil Joao Paulo. I ve druhé půli byli domácí jasně lepším týmem. Hned dvakrát musel brankář Ovono zachraňovat situaci po Maurice-Belayově střele. Svůj reflex musel dokázat i o pár minut později - Davies vysouval aktivního Svěrkoše. Ten ale opět brankáře pouze vystrašil.

Vše se mělo zlomit v 63. minutě. Loriot zahrál v pokutovém území rukou, dostal druhou žlutou kartu a domácí měli zahrávat penaltu. K té se postavil sebevědomý Svěrkoš, ale narazil. Opět. Ovono vystihl směr letu a míč vyboxoval. Hosté se ale z chyby nepoučili a o dvanáct minut později domácí konečně překonali Ovona. Butin centroval z pravé strany, našel svou přihrávkou Martina, jenž hlavou uklidil do branky.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele