17. kolo
13.12.2009 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sochaux porazilo rozjíždějící se Grenoble 1:0

Václav Svěrkoš se sice ani tentokrát neprosadil, přesto jeho tým porazil rozjíždějící se Grenoble a posunul se již na třinácté místo.

Naopak Grenoble stále zůstává na poslední příčce. V příštím kole ho pak čeká velice důležitý zápas s konkurentem o udržení - Le Mans. Sochaux se díky zisku tří bodů posunulo o tři příčky vzhůru a od sestupového bahna ho nyní dělí již deset bodů.

Grenoble do zápasu vstoupil velice odhodlaně, již po několika sekundách se do zakončení dral Matsui. Jeho střílený centr sice Richerta v bráně Sochaux vystrašil, ale k jeho likvidaci stačil jednoduchý zákrok. Ještě blíže úvodní brance byl Danijel Ljuboja v 15. minutě. Jeho hlavičku od skórování přemluvila pouze branková konstrukce za Richertovými zády.

Paradoxně se ale vedení ujali domácí, přestože do této chvíle neměli na svém kontě žádnou vážnější příležitost. Dalmatův centr doslova spadl před Mikariho a ten nechytatelným volejem zpoza pokutového území provětral do této doby klidnou síť Grenoblu - 1:0.

Mohlo být ale ještě hůř. Od druhé inkasované branky ale uchránil svůj celek Ronan Le Crom, jenž parádním zákrokem vytáhl dvacetimetrovou střelu Martina. Dvě minuty před koncem ale jako by hostům opět naskočila srdeční činnost, především pak pochopitelně jejich příznivcům. Matsui byl totiž sražen v pokutovém území a jeho tým dostal výhodu pokutového kopu. Ljuboja se měl stát spasitelem svého celku, ale jeho střela byla slabá a Richert navíc vystihl směr. Skóre se tak měnit nemohlo.

Srbský útočník se svou chybu pokoušel napravit pár minut po změně stran. Ale i tentokrát měl navrch brankář domácího celku, jenž jeho pokus s lehkostí ukryl do svých rukavic. To ale byla pravděpodobně poslední vážnější situace hostů. Poté se totiž děly věci spíše na jejich polovině. Nejdříve Le Crom parádním zákrokem vytěsnil střelu Edoaurda Butina, následně se pouze ohlédl za projektilem Martina, jenž nakonec sestřelil pouze pravou tyčku GF38.

Deset minut před koncem zase zatrnulo snad všem přítomným fanouškům modrých i obránce Sandyho Paillota. Mladý stoper totiž svůj odkop téměř namířil do vlastní sítě, nakonec ale s radostí sledoval, že míč skončil mimo branku.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele