15. kolo
29.11.2009 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Bordeaux smetlo 3:0 Nancy a je opět v čele

Bordeaux již třetí prohru v řadě nepřipustilo. A díky zisku tří bodů proti Nancy se dokonce vyhouplo do samého čela tabulky, kde vystřídalo Auxerre. O branky se podělili Fernando, Wendel a Gouffran.

Pro AS to znamená další nepříjemné starosti. Potřetí ze tří zápasů totiž prohrálo a v tabulce se nepříjemně přibližuje pásmu sestupu. To Bordeaux má docela jiné "problémy". Po výhře nad Juventusem totiž zvládlo i ligový zápas a v Ligue 1 není momentálně lepšího týmu, alespoň podle bodového ohodnocení.

Vítězný zápas odstartoval svou brankou ve 24. minutě Fernando Menegazzo. Na další gólový okamžik jsme ale museli čekat až do druhého poločasu, kdy se po hodině hry prosadil také Wendel. Konečný stav utkání dal svou třetí brankou v sezoně útočník Yoan Gouffran.

Nancy neútočilo příliš často a tomu, že zápas neskončil větším debaklem, mohlo vděčit pouze dobrým zákrokům Gennara Bracigliana. Domácí ale vstoupili do zápasu velice nadějně, když již po několika minutách našel Lotiesův centr přesně hlavu nabíhajícího Diy. Hosty ale vynikajícím zákrokem zachránil brankář Cedric Carrasso.

Hosté se ale ujali vedení ze své první vážnější příležitosti. Gouffran svým centrem našel před vápnem postaveného Aloua Diarru, jenž svou střelu z první za pomoci Fernandovy teče poslal za záda bezmocného Bracigliana - 0:1. Ke konci poločasu se ještě o vyrovnání pokoušel aktivní Dia, ale nebylo mu to nic platné, v bráně Bordeaux totiž stál a nyní i létal vzduchem jistý gólman Carrasso.

Zatímco start do první půle se podařil více domácím, úvod druhého dějství patřil hostujícím borcům. Bracigliano ale v první minutě předvedl hned dva vynikající zákroky, jež dávaly jeho týmu ještě jakousi naději. Nejdříve zlikvidoval skvělou ránu Gouffrana, následně si poradil i s Wendelovou dorážkou.

Bordeaux dále tlačilo. Gouffran byl jedním z nejlepších hráčů na hřišti, což potvrdil o pět minut později, kdy k samostatnému úniku vyzval Marouane Chamakha. Ten ale z penaltového puntíku nastřelil opět pouze gólmana Nancy. Bracigliano byl ale bezmocný v 60. minutě. Po fantastickém běhu Wendela, během něhož přelstil jak Lotiese, tak Andreho Luize, totiž brazilský záložník vybíhajícího brankáře prostřelil přesnou ranou pod břevno - 0:2.

Druhá pojišťující branka měla na hosty velice dobrý vliv, pokud byli do té doby nervní, tak všechny podobné emoce vyprchaly. Závěr zápasu si již spíše užívali a domácí se do žádné šance již nedostali. Šestnáct minut před koncem nakonec ještě přidal Bordeaux na šťastnou cestu gól Gouffran, jenž střelu procedil mezi nohama obránce Lemaitreho a poslal svou ránu od tyčky do sítě - 0:3.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele