27. kolo
06.03.2010 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Auxerre zaslouženě porazilo Valenciennes

Jediná branka rozhodla. Autor? Snad jasný... Tedy v případě výhra Auxerre - Ireneusz Jeleń. Polský kanonýr zařídil těsné vítězství svého týmu, který tak neztrácí kontakt s pohárovými příčkami.

Pro AJA je to již třetí ligová výhra v řadě, díky čemuž vystřídalo na pátém místě Lille. Na vedoucí Bordeaux ztrácí pouze tři body, obhájce titulu má ale ještě zítřejší utkání k dobru. Naopak Valenciennes skončila tři zápasy dlouhá série výher v Ligue 1. Přesto tým zůstává na osmém místě, na pohárové příčky to ale nyní dělá již ztrátu osmi bodů.

Auxerre neprohrálo na Stade l'Abbe-Deschamps od začátku prosince. A Jeleń se po zranění opět vrátil ve fenomenální formě, když vstřelil svou sedmou branku v ligové sezoně. Ve 38. minutě ho Roy Contout našel přesným dlouhým pasem a polský kanonýr si jednoduše obhovil brankáře Nicolase Penneteaua. Pak zamířil do prázdné branky - 1:0.

A Jeleń málem přidal téměř okamžitě druhou branku. O dvě minuty později si hezky vyměnil míč s Aurelienem Capouem. Tentokrát byl ale Penneteau pozorný, nebezpečí z levé strany totiž odvrátil. To znamenalo vcelku nadějný stav pro Valenciennes do druhého poločasu, Jeleń ale začal hrozit brzy i v druhé pětačtyřicetiminutovce.

Nejrychleji zareagoval na odraz v pokutovém území, míč tečoval na vzdálenější tyči. Nedokázal ho ale udržet dole, takže se míč vznesl vysoko nad brankovou konstrukci. Penneteau měl každopádně velice rušný večer, znovu se musel činit již v 59. minutě. Contout opět vymyslel pěknou přihrávku, nyní si na ni naběhl Niculae. Sám na brankáře ale zklamal a poslal míč nad branku.

Z kraje pokutového území se poté pokusil navýšit skóre Benoit Pedretti, nicméně jeho střelu bez větších obtíží kontroloval brankář hostů. Až v nastaveném čase přišla vážnější šance Valenciennes. To když z větší dálky pálil Gael Danic. Jeho nepříliš povedený pokus ale charakterizoval špatný výkon na hřišti v Auxerre.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele