7. kolo
26.09.2009 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Mizérie Grenoblu pokračuje, tentokrát padl 0:2 v Auxerre

Hrůza. Tak by se zatím dal charakterizovat nový ročník v Grenoblu. A mizérie pokračovala i v sedmém kole, na nováčka z loňského roku si vyšláplo rozjíždějící se Auxerre.

Auxerre bylo v úvodu ligy zvyklé snad pouze na ztrátu bodů a žádné branky. Nyní je ale vše jinak. Modří neprohráli již čtyři utkání v řadě a v tabulce vystoupali již na třinácté místo. V posledních čtyřech zápasech navíc vstřelili na svůj poměr neuvěřitelných pět branek. Naopak zklamaní musí být v Grenoblu. Cíl do nové sezony, tedy záchrana, by se totiž měl plnit jinak. Sedm odehraných kol, nula bodů, dva vstřelené góly. To je prozatím vizitka bílo-modrých.

Vše ale ovlivnila již 21. minuta. To byli vyloučeni hned dva hráči - po jednom z každého klubu. Za domácí se pakoval Ireneusz Jeleń, hosté se museli obejít bez Davida Jemmaliho. Hru v deseti očividně lépe praktikovali domácí. Vstřelili hned dvě branky - první přišla z kopačky Benoita Pedrettiho v 64. minutě; ta druhá o dvacet minut později. Připsal si ji Hengbart.

Přesto byli v úvodu utkání aktivnější hosté. Nepříjemná rána Laurenta Courtoise sice pořádně vystrašila gólmana Sorina, zákrok ale nakonec tak složitý nebyl. Po dvaceti minutách šly oba celky do zápasu prakticky znovu - vyloučen byl totiž Jeleń, který neunesl faul Jemmaliho. Hráč Grenoblu byl ale pro jistotu poslán pod sprchy také.

Gól si pak málem opět připsal Niculae, který nedávno protrhl dlouhou střeleckou smůlu. Jeho pěkné sólo ale nakonec zastavil Ronan Le Cron, a tak z toho opět nic nebylo. Vypadalo to, že oba celky navážou na své poslední střelecky neúspěšné dny. V 63. minutě ale gól z ničeho přišel na straně Auxerre. Pedretti využil zaváhání domácí obrany a tvrdou přízemní střelou otevřel skóre zápasu.

Grenoble inkasovaná branka nabudila. Sofiane Feghouli z přímého kopu pořádně protáhl Ospinu v bráně AJA, gól ale nepadl. Nakonec to tak byli opět domácí, kteří se radovali z druhé branky utkání. Niculae sice trefil ještě tyč, dobíhající Hengbart ale problémy s umístěním míče neměl - 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele