35. kolo
13.05.2009 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Valenciennes FC - Girondins Bordeaux 1:2

Bordeaux udrželo kontakt s vedoucí Marseille, když porazilo v nepříjemném střetnutí Valenciennes 2:1. Až Gourcuff v 83. minutě hlavičkoval přesně k tyči a zařídil mužstvu potřebné tři body. VA se může trochu zlobit na některá rozhodnutí sudího, nicméně prohra znamenala jeho odsun na čtrnáctou pozici.

Valenciennes se jako tradičně před vlastními fanoušky vůbec soupeře nebálo a začalo zostra. Už v šesté minutě po centru Tieného hlavičkoval v obrovské šanci Audel, avšak mezi třemi tyčemi se vytáhl gólman Valverde. Ve 22. minutě se navíc překvapivě domácí ujali vedení. Chalme fauloval ve vápně Danica, jenž nařízenou penaltu s přehledem proměnil.

Valverde musel být na pozoru dále třeba při pokusu Carlose Sancheze. Hosté však stihli ještě do poločasu vyrovnat. Gourcuff rozehrál volný kop přihrávkou na levou stranu, kde operoval Trémoulinas, ten necentroval do vápna na hlavu Fernanda, který uklidil míč ke vzdálenější tyči.

Deset minut po přestávce vypálil po přihrávce Fernanda Gouffran, vše ale nakonec zvládl gólman Penneteau. V poslední desetiminutovce začal zápas nabírat na obrátkách a emocích. Už předtím byl kouč VA Antoine Kombouaré rozhodčím poslán na tribunu za velké protesty proti jeho rozhodnutí těžké situace na brankové čáře.

Šest minut před koncem navíc Bordeaux vsítilo rozhodující gól. Jussie zakombinoval s Chalmem, ten našel ve vápně Gourcuffa, který hlavou zasadil smrtící úder. Trefil se přesně do míst, kam mířil v první půli spoluhráč Fernando. Těsně poté byli následně vyloučeni Siaka Tiené a Luigi Pieroni, v devíti lidech tak byla pro domácí minimální šance výsledek ještě zvrátit.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

A. Diarra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele