30. kolo
04.04.2009 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Valenciennes FC - AJ Auxerre 2:0

Lepší návrat do základní sestavy po zranění si ani Jean-Claude Darcheville nemohl přát. Byl to právě on, kdo vstřelil Auxerre dvě branky a zajistil tak Valenciennes důležité tři body. První branku vsítil 23letý útočník hned v první minutě, druhý přesný zásah přidal dvacet minut před koncem z pokutového kopu.

Od úvodního hvizdu sudího uběhlo pouze 27 sekund a domácí už vedli 1:0. Rychlá kombinace Valenciennes skončila až na kopačkách Darchevilla, který z malé vzdálenosti bez problému překonal gólmana hostů. Auxerre se do první vážnější šance zápasu dostalo až v 17. minutě, ale Kahlenbergova dalekonosná střela ztroskotala v rukavicích domácího strážce svatyně Penneteaua. Hosté se poté dostali ještě do dvou dobrých příležitostí, ale Jelen a po něm znovu Kahlenberg na domácího brankáře nedokázali vyzrát.

Začátek druhého poločasu se nesl ve znamení šancí na obou stranách, nejprve se prezentoval domácí Tiéné, ale jeho pokus z velkého úhlu bez problémů gólman hostů chytil. V 51. minutě se zase zaskvěl domácí brankář, který se vytáhl proti střele Chafniho.

Rozuzlení přinesla až 70. minuta, kdy ve vápně zahrál rukou střídající Lejeune, který v tu dobu byl na hřišti pouhé dvě minuty, a hlavní rozhodčí po konzultaci se svým asistentem nařídil penaltu. K ní se postavil Darcheville, gólman hostů sice směr střely vystihl, ale prudkou ránu už nedokázal konečky prstů vyškrábnout mimo branku - 2:0.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele