16. kolo
29.11.2008 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lyon opět nevyhrál, tentokrát remizoval s Valenciennes

Lyon v sobotním zápase nedokázal bez svých klíčových hráčů překonat obranu osmnáctého Valenciennes a podruhé za sebou si nepřipisuje plný počet bodů.

Lyon tak opět zaváhal a nabídl svým pronásledovatelům snížit svůj šestibodový náskok. Zápas druhého Nice byl ale kvůli podmáčenému hřišti odložen, takže šanci dostává Marseille, která v neděli jede na horkou půdu Toulouse. Sobotní soupeř Lyonu z Valenciennes nadále zůstává v sestupové zóně - s jedenácti body se krčí na osmnácté příčce.

Lyon se nedokázal vypořádat s absencemi klíčových mužů Benzemy a Juninha, když podlehl týmu, který si naposledy připsal tři body na konci srpna. První půle tak nenabídla žádný oslnivý fotbal, nejvážnější šanci prvního poločasu se navíc vytvořili hosté. Útočník Johan Audel se dokázal odpoutat od svého strážce v podobě Boumsonga, gólman Lyonu Lloris ale potvrdil dobrou formu a jeho tvrdou střelu dokázal polapit.

Domácím se nedařilo prostupovat přes kompaktní obranu Valenciennes, a tak se odhodlávali ke střelám z dálky. Dva dalekonosné pokusy v podání Edersona a Makouna ale dokázal gólman Penneteau zlikvidovat. Stejně to posléze skončilo i s volejem Govoua.

Ke konci poločasu měl ještě šanci brazilský útočník Fred, jeho střela zblízka ale síť nerozvlnila a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Druhá půle byla snad ještě nudnější než ta předcházející. Akce obou celků končily s přibývajícím deštěm již ve středu pole a ojedinělé šance končily u skvělých gólmanů. Jednu takovou si vypracoval náhradník domácích Piquionne či Fred. Právě Fredova šance byla tou poslední, kterou mohli zmoklí diváci na Stade de Gerland zhlédnout, aby se poté mohli naštvaně vrátit domů. Jejich tým totiž podruhé za sebou nevyhrál a jeho náskok se ztenčil již na šest bodů.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tutovka kola

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To teda byla tutovka ....!! A mrzáci mě tím připravili o 16 000,-Kč výhru. Mockrát jim děkuji

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele