26. kolo
28.02.2009 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Le Mans UC 72 - Le Havre AC 2:0

Fotbalisté Le Mans díky brankám Maigy a Gervinha z druhé půle zvítězili nad Le Havre 2:0 a do tabulky si připisují důležité tři body, které je alespoň do neděle katapultovaly do "klidného" středu tabulky.

Čím dál hůře na tom však jsou hráči Le Havre, kterým patří úplně poslední místo tabulky. Jejich ztráta na první nesestupové místo je momentálně jedenáct bodů a Le Havre tak je na "nejlepší cestě" do Ligue 2.

Úvod zápasu patřil domácím, hned v v prvních minutách střetnutí vyzkoušel pozornost gólmana Revaulta Helstad, který po rohovém kopu vyhrál vzdušný souboj a prudkou hlavičkou se snažil vyzrát na brankáře Le Havre. O pár chvil později musel zasahovat i domácí brankář, do slibné šance se dostal Dieuze, avšak Pele dokázal na jeho střelu včas reagovat. V 18. minutě to byli znovu hosté, kteří mohli otevřít skóre zápasu, Lesageho dalekonosná střela z pětadvaceti metrů ale skončila v náručí gólmana Le Mans. Poslední nadějnou šanci v první půli "zahodil" v 38. minutě domácí Corchia, jehož přímý kop neměl potřebnou razanci a skončil v rukavicích brankáře Le Havre Revaulta.

Druhý poločas byl na branky bohatší, po hodině hry sehrál domácí tým pohlednou kombinaci, na jejímž konci byl Maiga, který z těsně blízkosti překonal Revaulta. Zlom utkání přišel o pár minut později, největší šanci na vyrovnání měl hostující Alassane, avšak jeho dělovku dokázal fantastickým zákrokem zlikvidovat domácí gólman. Tato neproměněná šance se Le Havre stala osudnou, v 77. minutě totiž domácí celek přidal druhou branku zásluhou Gervinha, který po přihrávce Helstada přesně mířenou střelou uzavřel gólový účet zápasu na 2:0 a vzal Le Havre veškeré naděje na bodový zisk.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele