31. kolo
11.04.2009 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Le Mans UC 72 - FC Sochaux 2:0

Le Mans dokázalo porazit Sochaux 2:0 a výrazně tak zvýšilo své naděje na udržení se v Ligue 1. Naopak Sochaux má na sestupové pásmo k dobru pouze dva body.

Le Mans rozhodně nevítalo Sochaux jako favorit. V posledních čtrnácti zápasech vyhrálo pouze dvakrát a z černého koně soutěže se stal kandidát na sestup. Díky dnešní výhře ale ukončili čtyřzápasovou sérii bez výhry a posunuli se na třinácté místo - s pěti body náskoku na sestupující Nantes. Naopak Sochaux se momentálně nedaří mimo svůj stadion, venku prohrálo již potřetí v řadě a nadále zůstává těsně nad sestupovým pásmem.

Přestože se domácím v posledních zápasech nedařilo, v první půli byli lepším týmem. Již ve druhé minutě se musel mít na pozoru gólman hostů Richert, který si musel poradit s hlavičkou Lamaha. Do další šance se o pár minut později prodral Lamahův parťák z útoku Maiga. Ten využil nepřesného odkopu Pitaua a mířil sám na brankáře. Richert si ale i podruhé poradil a nedovolil tak domácím v rychlém získání náskoku.

Dalším, kdo vyzkoušel Richertovu pozornost, byl Darry Herold Goulon, ten z 18 metrů ale napálil pouze břevno branky hostů. Domácí se ale gólu nakonec dočkali. V 35. minutě se jeho autorem stal Roland Lamah, který za Richertova záda dorazil Gervinhovu střelu - 1:0. Domácí se nadále drali do útoku a Gervinho se málem dočkal druhého gólu. Jeho střelu z dvaceti metrů ale Richert zachránil na brankové čáře. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0, ačkoliv si domácí vypracovali mnohem více gólových příležitostí.

Hosté si na svou první vyloženější šanci museli počkat až do 60. minuty. To Ryad Boudebouz dlouhým pasem uvolnil Erdinga, který běžel sám na brankáře. Střela tureckého mladíka ale v brance neskončila, pohotově totiž zakročil gólman domácích Pelé. Poté se musel činit Richert, Maigova hlavička mu nadělala velké potíže, nakonec si s ní ale poradil. Na druhé straně se předvedl i Pelé, který se musel vytáhnout proti učebnicové střele z kopačky Isabeye. Zápas definitivně rozhodl tři minuty před koncem Modibo Maiga, který využil dalšího závažného zaváhání v obraně Sochaux. Po individuální chybě Mikariho se dostal před Richerta, kterému ale tentokrát chybělo štěstí a míč tak skončil za jeho zády podruhé - 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele