33. kolo
26.04.2009 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Le Havre AC - Grenoble Foot 38 0:1

Le Havre opět prohrál a je stále beznadějně poslední. Na nesestupové příčky ztrácí pět kol před koncem prakticky nedostižných dvanáct bodů. Grenoble si díky třem bodům polepšil o dvě příčky.

Domácí prohráli již třetí utkání v řadě a jejich udržení je už pouze teoretické. Naopak Grenoble se již prakticky zachránil, ze čtrnácté pozice se posunul na dvanáctou a na sestupující St. Etienne má náskok solidních devíti bodů.

Byli to domácí, kteří vstoupili do zápasu lépe. Již pár minut po úvodním hvizdu se do šance probil Baca, který těžil ze spolupráce s Alassanem, jeho mírnou střelu ale gólman Wimbee bez větších potíží vyrazil. Brankář Grenoblu musel ukázat své umění i o pár okamžiků později. Hassan Alla si skvěle naběhl na přímý kop Nora, jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti ale zlikvidoval vynikajícím zákrokem právě Wimbee.

Ani do třetice se hráči domácích neprosadili. Za jejich neúspěchem stál opět vynikající gólman Wimbee. Tentokrát si poradil se střelou Nora, který se do šance dostal po kombinaci s Diallem. Hosté se do první příležitosti dostali až ve 32. minutě, zato stála za to. Larsen Touré napálil svou dělovkou ze standardní situace pouze břevno.

Hosté se ale prosadili o necelých deset minut později. Z pohledné kombinace Moreiry s Courtoisem těžil Boya, který míč doklepl do prázdné branky - 0:1. Přestože byl Le Havre v první půli jasně lepším týmem, všechny jeho střely končily na skvěle chytajícím Wimbeem. Stejný scénář z pohledu domácích následoval i po změně stran.

Wimbee se nejdříve vytáhl proti nejlepšímu střelci Le Havre Alassanemu, následně si efektním zákrokem poradil i s tvrdým volejem Nora z rohového kopu. Domácí by si vyrovnání za svůj bojovný výkon jistě zasloužili, nedokázali ale využít své šance. V 58. minutě zahrozil opět aktivní Noro, který se dokonce dostal i k dorážce. Brankář Grenoblu byl ale i na ni připraven a udržel pro hosty čisté konto. Když už to v devadesáté minutě vypadalo na výhru hostů, zrodila se zajímavá situace, kdy si domácí konečně poradili s Wimbeem. Toho ale na brankové čáře zastoupil Regragui a Grenoble se tak mohl radovat ze zisku tří bodů.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele