29. kolo
21.03.2009 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Bordeaux rozprášilo Le Havre 3:0 a je první

Bordeaux jasně porazilo Le Havre a v tabulce Ligue 1 předskočilo Lyon. Ten má před sebou ještě nedělní duel se Sochaux.

Svěřenci Laurenta Blanc se díky patnácté výhře posunuli na první místo v tabulce, kde vystřídali úřadující mistry z Lyonu. Le Havre má úplně opačné starosti než jeho sobotní soupeř. Je beznadějně poslední a na nesestupové příčky ztrácí prakticky nedostižitelných jedenáct bodů.

Skóre oteřel po dvanácti minutách ofenzivní záložník Yoann Gourcuff, třináct minut po změně stran zvýšil již na rozdíl dvou branek obránce Diawara. Třetí gól Bordeaux vsítil těsně před koncem Wendel, který pečetil výsledek na 3:0.

Celý zápas mohl skončit úplně jinak, kdyby domácí využili svou první šanci zápasu. Již po deseti minutách se totiž do šance dostal Abasse Ba. Ten ale z nadějné pozice hlavou přestřelil a skóre zůstalo stejné. Odplata hostů přišla o necelé dvě minuty později. To se totiž prosadil Yoann Gourcuff. Jussie zprava nacentroval a mladý francouzský záložník levačkou z první propálil gólmana Revaulta - 0:1.

Gourcuff ukázal svůj um i o pár okamžiků později. Geniální přihrávkou vyslal Chamakha do samostatného úniku, dobrou práci ale odvedl Damien Tixier, který dokázal míč marockému útočníkovi na poslední chvíli vypíchnout. Le Havre se z vyrovnání mohl radovat sedm minut před koncem zápasu, to by ale musel s nabídnutými šancemi lépe naložit. Amadou Alassane využil nepozornosti Diawary a běžel sám na brankáře, nestihl ale vystřelit a Ramé mu míč ukradl.

Do druhé půle vstoupil lépe Le Havre. Noro z dálky mířil na Ramého, toho dokonce překonal, míč se ale zastavil na břevně. O pár minut později se neprosadil ani Alla, jeho střelu zlikvidoval Valverde; ten v průběhu druhé půle nahradil zraněného Ramého.

Le Havru nestačilo na vstřelení gólu několik šancí, Bordeaux se podruhé prosadilo ze své třetí vážnější akce. Diawara si dobře naskočil na Wendelův centr a tvrdou hlavičkou poslal svůj tým do bezpečného náskoku 2:0.

Le Havre se ale nevzdával a Valverde se musel činit proti aktivnímu Norovi. Jeho nebezpečná střela z přímého kopu ale skončila v náruči hostujícího brankáře. Konečné slovo mělo ale opět Bordeaux. Z přímého kopu uzavřel levou nohou skóre Wendel.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele