27. kolo
08.03.2009 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Le Havre popáté v sezoně zvítězil, porazil FC Sochaux 2:1

Sochaux nedokázalo navázat na výhru s Nice a v důležitém souboji s Le Havrem ztratilo důležité body. Přestože tým Václava Svěrkoše vedl, během zápasu své vedení prohospodařil a nakonec jede domů s porážkou 1:2.

Le Havre tak vyhrál teprve popáté v sezoně a podruhé během posledních deseti zápasů. I přes zisk tří bodů ale zůstává přístavní celek na beznadějně posledním místě se ztrátou osmi bodů na nesestupové pozice. Naopak Sochaux promeškalo šanci na odskočení ze sestupových pozic. Od sedmnáctého místa ho ale stále dělí pouze skóre.

Brankový účet utkání otevřel již po 12 minutách hry hostující Faty, domácí fanoušci se ale dočkali brzkého vyrovnání. Již o čtyři minuty později totiž zamířil přesně nejlepší střelec Le Havru Alassane. Obrat dokonal v 53. minutě útočník Kevin Anin, hosté se již na odpověď nezmohli. Čtvrt hodiny před koncem navíc obdržel červenou kartu Maurice-Belay.

První útočná akce znamenala první gól. Boudebouz se postavil k přímému kopu, nahrál vhodně postavenému Fatymu, který z první propálil gólmana Revaulta. První střela tak znamenala brzké vedení pro hostující celek, domácí ale nemuseli smutnit dlouho. Neuběhlo ani pět minut a přišel vyrovnávací gól, o který se postaral devítibrankový střelec Alassane. Ten si několikrát přihrál s Hassanem Allou a poté nedal šanci brankáři hostí Teddymu Richertovi.

O pár minut později mohl Alassane dát již svou desátou branku v sezoně, fantastickým zákrokem mu v tom ale zabránil Richert. Zkušený brankář se podruhé vyznamenal krátce před koncem prvního poločasu, když dokázal zlikvidovat i Allovu jedovatou střelu z úhlu.

Tlak pokračoval i po změně stran a vygradoval ve vedoucí branku domácího celku. Sochaux ztratilo míč na své polovině, balonu se ujal Kevin Anin a nekompromisní tvrdou střelou strhl vedení na stranu Le Havru - 2:1. Šance Sochaux na vyrovnání se zmenšily po vyloučení Maurice-Belaye, mladý záložník v 74. minutě obdržel druhou žlutou kartu, která zákonitě znamenala předčasný odchod do sprch. Přesto si i v deseti dokázali hosté vytvořit gólovou šanci. Erding se objevil v těsné blízkosti domácí branky, zblízka ale nepochopitelně přestřelil.

Byl to ale Le Havre, který lépe zakončil celý zápas. Nejdříve Stephane Noro nastřelil svou ránou pouze horní tyčku Richertovy branky, následně dokázal sám brankář zlikvidovat velikou příležitost Oliviera Davidase.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele