22. kolo
31.01.2009 19:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Le Havre znovu prohrál, po dramatickém závěru bere body Nancy

Le Havre opět prohrálo. Sedmou porážku v řadě si tým Frederica Hantze připsal proti Nancy, které si připsalo sedmou výhru v lize.

Le Havre je beznadějně poslední, naposledy se radoval z výhry ve třináctém kole. Týmu zatím neprospěla ani výměna trenéra; Hantz ve svém novém působišti ještě nezískal jediný bod. Na nesestupové příčky tak nyní ztrácí už 8 bodů, několik týmů má navíc zápas k dobru. Naopak Nancy věří ve znovuzrození po porážce 0:3 s Toulouse. Hosté nadále zůstávají na desátém místě, na příčky zajišťující evropské poháry ztrácí nyní deset bodů.

Skóre otevřel po 12 minutách domácí Alassane, hosté ale odpověděli o čtyři minuty později, když se trefil Féret. Nancy se dokonce po půlhodině hry ujalo vedení, třetí gól zápasu vstřelil Brison. Domácí se ale s další prohrou nehodlali smířit a ve třetí minutě nastaveného času vyrovnali na 2:2. Nerozhodný stav ale vydržel pár sekund, těsně před koncem zápasu vystřelil Nancy výhru střídající NGuemo.

Do zápasu vstoupili lépe hosté. Již ve druhé minutě zadrnčelo břevno domácí branky. Ke střele se totiž odhodlal Issiar Dia, jehož střela byla těsně před bránou tečována soupeřovým obráncem.

Břevno domácích orazítkoval podruhé Hadji, který se pokoušel technickou střelou překonat gólmana Revaulta. Kvůli velké smůle se ale skóre ani napodruhé neměnilo a zůstavalo bez branek.

Domácí potrestali Nancy za nevyužité šance po dvanácti minutách hry. Jamel Ait Ben Idir připravil skvělou palebnou pozici pro Alassana, který z úhlu překoval gólmana hostů - 1:0. Domácí fandové se ale moc dlouho neradovali, již po čtyřech minutách bylo vyrovnáno. Dia přihrál Feretovi, který z voleje propálil gólmana Revaulta - 1:1.

Další šance přišla po dvaceti minutách zápasu. Z dvaceti metrů protáhl hostujícího gólmana střelec první branky utkání Alassane. Nedáš-dostaneš. Tak toto otřepané pravidlo zafungovalo na Stade Jules Deschaseaux podruhé. Dia přízemním centrem našel nehlídaného Brisona, který skvělým zakončením poslal svůj tým do vedení 2:1.

Nancy se mohlo radovat ze třetího gólu. Ten ale již potřetí zkazila branková konstrukce. Dia z dálky napálil míč na bránu a Revault míč vyrazil do pravé tyče. Další šanci hostů promarnil Hadji, který se do brankové příležitosti dostal po kombinaci s aktivním Diou.

Hadji se neprosadil ani napodruhé. Obránce Nestor neodkopl míč a marocký záložník mířil jenom těsně nad pravý roh brány. Ani do třetice nebyl Maročanovi přán gól. Po pěkné kombinaci s Diou poslal míč jenom těsně mimo branku.

Po dlouhé odmlce se do šance dostal Le Havre a hned z toho byl gól - v nastaveném čase. Hassan Alla donutil svým přímým kopem Bracigliana k zákroku, míč se ale odrazil pouze k Alassanovi, který vstřelil svůj druhý gól v zápase.

Domácí se ale svého třináctého bodu nedočkali. Ve čtvrté minutě nastavení se totiž k míči dostal NGuemo, který se na hřiště dostal až v devadesáté minutě, a dalekonosnou střelou vymetl pavučinky v Revaultově brance - 2:3 a zasloužená výhra pro hosty.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Le havre je absolutne bezzuby muzstvo. Nancy by melo zopakovat skvely vykon z OM

Reagovat
šolim

A co ty dva bídný výkony v poháru a na Toulouse. Tady dojde k "překvapení" a bude to remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm a ted mi na to reknes co?

Reagovat
smazaný uživatel

štěstí...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele