25. kolo
21.02.2009 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Le Havre opět prohrál. Auxerre si veze vítězství 2:1

Le Havru se pomalu začíná rozplývat sen o setrvání v Ligue 1. V 25. kole opět prohrál a na nesestupové příčky ztrácí propastných deset bodů. Auxerre se díky třem získaným bodům posunulo na desátou příčku.

Le Havre ani napodruhé nedokázal navázat na výhru proti Rennes a poosmnácté prohrál. Auxerre se díky dobrým výkonům z posledních zápasů posunulo do elitní desítky a drží čtyřzápasovou sérii neporazitelnosti.

Hosté se ujali vedení již po čtyřiceti sekundách hry. Trefil se dánský záložník Thomas Kahlenberg. Domácí se ale osm minut před koncem prvního poločasu dočkali vyrovnání. Naději jim dodal pátý gól sezony útočníka Lesaga. Přestože byl Le Havre v začátku druhé půle lepším týmem, z vítězného gólu se radovali hosté. Zápas rozhodl v 79. minutě Valter Birsa.

Hosté měli bleskový nástup. Hned v první minutě se prosadil Kahlenberg, který využil zmatků v obraně domácích. Massamba nedokázal odkopnout centr Oliecha a dánský reprezentant zblízka propálil gólmana Revaulta - 0:1.

O tři minuty později se mohlo skóre měnit podruhé. Hostující Jelen už překonal gólmana Le Havru, toho ale na brankové čáře zastoupili obránci domácí a skóre zůstalo stejné. Nevyužitá šance mohla Auxerre trápit v 37. minutě. Anin zahrával přímý kop, jeho střelu zblokovala zeď a před brankářem Sorinem se objevil osamocený Lesage. Ten nezaváhal a těsně před koncem poločasu vyrovnal na 1:1.

Olivier Sorin patřil po přestávce k nejdůležitějším mužům Auxerre. Nejdříve si dokázal poradit se samostatným únikem Dialla, následně zlikvidoval i efektní nůžtičky Bacy. Další větší šance domácích přišla po hodině hry. Přímý kop Hassana Ally pořádně protáhl gólmana Sorina, ani tato šance ale gólový úspěch nepřinesla.

Zatímco Le Havre nedokázal proměnit tři šance, Auxerre stačila jediná pohledná kombinace. Střelcem vítězného gólu se stal Valter Birsa. Gólové střele předcházela krásná kombinace Coulibalyho, Benoita Pedrettiho a Jelena. Zápas nakonec skončil 1:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele