17. kolo
05.12.2008 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Bordeaux porazilo Valenciennes a je třetí

Bordeaux si v předehrávce sedmnáctého kola dokázalo poradit s posledním Valenciennes a posunulo se tak již na třetí místo. Zápas rozhodl těsně po změně stran nejlepší střelec domácích Fernando Cavenaghi.

Bordeaux se ujalo vedení již po půlhodině hry, pár minut před koncem poločasu ale dokázal vyrovnat hostující Pujol. Domácím hrozila potupná ztráta, dvě minuty po začátku druhého poločasu ale Bordeaux spasil nejlepší střelec klubu Fernando Cavenaghi. Mizerná série Valenciennes tak pokračuje, tým Antoineho Kombouareho nevyhrál již od konce srpna a nadále zůstává na samém chvostu tabulky. Naopak domácí se posunuli na třetí příčku a na čelo tabulky ztrácejí pouze pět bodů.

Předsunuté utkání Ligue 1 začali lépe hosté z Valenciennes, když se již v 9. minutě dostali na dostřel Valverdeho branky. Hlavička Pujola ale mezi tři tyče nemířila. Hosté, povzbuzeni remízou v minulém kole proti Lyonu, se tlačili do útoku. Výsledkem byla další střela Pujola, ani tentokrát ale domácímu gólmanovi příliš starostí nenadělala a Valverde dokázal Pujolův pokus zpoza pokutového území zlikvidovat.

Přestože měli ze zápasu více hosté, z gólu se nakonec radovali příznivci Bordeaux. Rychle zahraný přímý kop Juriettiho propadl až k Wendelovi, který blesurychle odcentroval do pokutového území, kde se nacházel marocký útočník Chamakh. Ten si se zakončením nedělal problémy a razantní hlavičkou nedal gólmanovi hostů šanci - 1:0.

Hosty ale obdržený gól do kolen nesrazil - již o sedm minut později bylo vyrovnáno. Aktivní Pujol se protáhl okolo dvou obránců Bordeaux a střelou k tyči vyrovnal na 1:1. Domácí se před odchodem do kabin ještě mohli dočkat vedení - dalekonosnou střelu Cavenaghiho ale dokázal s obtížemi gólman Valenciennes Penneteau vyrazit.

Domácí, kteří stále ještě pomýšlejí na titul, se ale s nerozhodným výsledkem se sestupujícím týmem nehodlali smířit, což potvrdil dvě minuty po příchodu na hřiště Cavenaghi. Druhý gól modrých padl shodně ze standardní situace, tu zahrával Gourcuff - jeho střela byla zblokována, k míči se ale prodral argentinský zabiják Cavenaghi a ze šesti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě.

Hosté se po hodině hry málem dočkali vyrovnání, to by ale s tak jasnými příležitostmi nesměli nakládat jako Rafael Schmitz, který z jasné pozice přestřelil bránu. Ke konci zápasu měl ještě šanci hostující Rudy Mater, ani on ale na gólmana Valverdeho nevyzrál a Bordeaux si tak připsalo svou osmou výhru. Valenciennes si minimálně bod zasloužilo, ale kvůli své střelecké impotenci se domů vrací s prázdnou.

Autor: Anna-Marie Kroupová / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele