28. kolo
14.03.2009 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - OGC Nice 2:1

Sváteční střelec - stoper Carlos Henrique - nahradil zraněný argentinský gólostroj jménem Cavenaghi a zařídil ve 48. minutě důležité tři body pro Bordeaux. Nice nehrálo vůbec špatný fotbal, po druhé inkasované brance se snažilo o zvrat, Girondins ovšem výhru 2:1 ubránil.

Až po deseti minutách měla obě mužstva po jednom z náznaků šancí. V 11. minutě se nejprve z těžké pozice neprosadil Gourcuff a slabě pálil jen do brankáře Ospiny, na druhé straně ihned z protiútoku vytančil po levé straně po celý zápas aktivní Remy, ale včas se stačil vrátit obránce Diawara, jehož talentovaný útočník ve snaze trefit poloodkrytou branku napálil do choulostivých míst.

V 18. minutě pálil mimo Wendel, o chvilku později se už však dostalo Bordeaux do vedení. Gourcuffova střela z dálky se po zemi na hranici ofsajdu dostala do vápna až k Šamachovi, jenž se z blízkosti nemýlil. Vedení ale domácím nezůstalo nadlouho. Ve 24. minutě neudržel centr Apama v náruči gólman Rame a nakonec musel lehce zakročit proti dotírajícímu Faemu. Penalta byla odpískána každopádně správně a Bamogo s její exekucí neměl větší problémy.

Po půlhodině hry to ještě z dálky zkoušel Diawara, ale v podstatě jen protáhl Ospinu, jenž jeho střelu bez problémů vyrazil na rohový kop. Bylo vidět, že Nice, protože je v klidném středu tabulky, prakticky tolik o body nešlo a že naopak Bordeaux potřebuje nutně tři body. Většinu poločasu měli míč na kopačkách oni, ale hosté byli především v defenzívě rovnocenným soupeřem.

Hned po přestávce Girondins udeřilo. Wendel zleva nacentroval přesně na svého brazilského kolegu Henriqueho, který vyrazil nečekaně z obrany, a hlavou zamířil přesně ke vzdálenější tyči. V 59. minutě se ve vápně ocitl sám hostující Remy, jenž možná zbrkle napálil jen nohy gólmana Rameho.

Od té doby hrálo Nice lépe. Chyběla prostě jen nebezpečnější střela, která by více branku domácích ohrozila. Většinu závarů se podařilo Bordeaux odvrátit do bezpečí a nakonec mohlo v 70. minutě definitivně rozhodnout o vítězi. Šamach měl sice dostatek času při usměrňování své hlavičky po centru Trémoulinase, i přesto pálil mimo.

Domácí se ubránili závěrečnému tlaku hostí a radovali se z těsné výhry. Poskočili v tabulce alespoň do neděle na třetí místo před Marseille, Nice je stále osmé, bez šance spadnout níže či postoupit výše.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele