36. kolo
16.05.2009 19:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Le Mans UC 72 3:2

Velmi vydřené body tentokráte získali fotbalisté Bordeaux, kteří dokázali zdolat na vlastní půdě v divokém zápase zachraňující se Le Mans. Na chvíli se tak dostali o tři body před Marseille, to má ovšem ještě duel k dobru. Bordeaux rozhodlo remízový zápas čtvrthodiny před koncem zásluhou Planuse. Hostům nepomohli ani dvě branky Anthony Le Talleca, který v prvním případě otevíral skóre celého zápasu a napodruhé srovnával na 2:2.

Le Mans tak bude mít v závěrečných kolech záchranářské starosti, neboť má náskok pouhé dva body a to rozhodně není dostačující. Po velmi nudném začátku se věci začali dít až opravdu v polovině prvního poločasu. Tam v rychlém brejku dostal pas na levou stranu Ludovic Baal, přihrál kolmicí na Le Talleca a ten krásně mezi nohama jednoho z beků nekompromisně zavěsil.

V dalším průběhu musel být kvůli mohutným protestům vykázán na tribunu trenér domácích Daniel Jeandupeux a tým bez jeho vedení pak v chýlícím se závěru těsné vedení neudržel a dokonce prohrával. Nejprve srovnával Chamakh, který si skvěle naběhl na centr Gourcuffa, jenž předvedl krásný průnik. Chamakh pak hlavou trefil pohodlně vzdálenější horní kout Peleho branky.

V nastavení pak dokázal otočit samotný hrdina předchozího okamžiku Gourcuff. Po rohovém kopu hostující obrana dokázala odvrátit na hranici vápna, tam ale balón po nepovedené střele a lehké teči doputoval ke Gourcuffovi, a ten z voleje asi z deseti metrů zavěsil přímo do vzdálenějšího horního rohu. Po změně stran mohl Le Tallec srovnat už v 51. minutě, avšak nebyl úspěšný, a tak se radoval až o čtyři minuty později.

Po trochu šťastném přiťuknutí šli domácí tři na tři, krásnou uličkou uvolnil Modibo Maiga Gervinha a ten místo střely volil spíše přihrávku, do prázdné klece pak Le Tallec mohl bez problémů uklidit - 2:2. Konečné slovo však mělo přeci jen Girondinis, necelou čtvrthodinu před koncem po rohovém kopu a nepovedené hlavičce pálil z hranice vápna Gourcuff do tyče, obrana neuhlídala dorážejícího Planuse, a ten podél brankářova těla rozhodl. V příštím kol přivítá Le Mans tým ze středu tabulky Grenoble, Bordeaux se utká doma s Monakem.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele