11. kolo
28.10.2008 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Le Havre AC 4:0

Bordeaux se dostalo alespoň do zítřejšího dne do čela Ligue 1. K tomu, aby se to povedlo, potřebovalo vyhrát nad osmnáctým Le Havre alespoň o dvě branky. Nakonec naložilo hostům čtyři a zaslouženě se radovalo i díky skvělému výkonu Davida Belliona ze tří bodů.

Už po čtyřech minutách pálil domácí Cavenaghi nad po skvělé práci hrdiny utkání Belliona na křídle. Po čtvrthodině hry uvolnil Wendel Belliona, který dodal opět Cavenaghimu, gólman Le Havre Revault musel zakročit. Zaslouženého vedení se domácí dočkali ve 30. minutě. Gouffranův pas si vybral Belliona, který levačkou s pomocí teče hostujícího Gilleta rozvlnil poprvé v zápase síť. Jedinou nebezpečnější akci zápasu hosté vymysleli šest minut před koncem poločasu, jenže Faure po centru od Fontaine střílel mimo.

Bellion zvýšil svým druhým gólem zápasu Bordeaux vedení tři minuty po přestávce. Zakladatelem akce byl opět Gouffran, pro kanonýra Belliona vytvořil doboru pozici, ve které si francouzský útočník sám tváří v tvář proti Reuvaltovi poradil.

Hostující gólman bývalého hráče Manchesteru United vychytal v 57. minutě a zamezil mu tak ke vstřelení hattricku, dvacet minut před koncem už se mu však nepodařilo zabránit ve skórování Cavenaghiho. Ten zužitkoval centr střídajícího Chamakha a nahoru plachtící střelou zvýšil na 3:0.

Chamakh poté po dobré práci Tremoulinase nastřelil pouze levou tyč, nakonec se do statistiky tento čtyřiadvacetiletý Francouz zapsal jako autor nahrávky na gól Wendela v 80. minutě, kdy z pravé strany nabídl svému spoluhráči nízkým centrem čtvrtou branku Bordeaux v utkání.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele