33. kolo
26.04.2009 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Sochaux - Valenciennes FC 1:1

Valenciennes mohlo konečně poprvé od roku 2007 brát tři body zvenku. Až do 94. minuty vedlo těsně 1:0 a nepříjemná bilance se mohla konečně přerušit, jenže nakonec srovnal v samotném závěru z penalty český útočník Václav Svěrkoš. Ten si připsal již svou sedmou trefu za svůj nový klub od svého zimního příchodu.

Sestupem ohrožené Sochaux nemohlo být spokojeno se svými předchozími dvěma zápasy, v nichž prohrálo a nevstřelilo ani branku. Proto byl zisk bodů z tohoto utkání téměř jasnou povinností. Hosty postihla už po půlhodině hry velká nepříjemnost. Hlavní šéf ofenzívy Jean-Claude Darcheville musel předčasně kvůli zranění ze hřiště.

V první patnáctiminutovce zkoušel štěstí Svěrkošův parťák z útoku Erding, ale neuspěl. Deset minut před půli zatlačilo Valenciennes svého soupeře a hodlalo do prvního dějství skórovat, avšak gólman Richert si skvěle z bezprostřední blízkosti proti Pujolově střele poradil. Poslední slovo měl nakonec domácí Erding, jehož pokus byl ale také vytěsněn.

Domácím sedm minut po přestávce nebylo příliš do řeči. Gólman Richert musel vyběhnout proti napadajícímu Audelovi, jinak by proti němu čelil tváří v tvář, nicméně si nevedl dovoleně a sudím Maligem byl právem vyloučen. Štěstí pro něj a jeho mužstvo, že fauloval ještě za vápnem a že následný přímý kop skončil ve zdi. Valenciennes ovšem přesilovku dobře využívalo.

Brankář Gavanon, jenž nahradil Richerta, se nejprve oháněl proti Audelovi. Bohužel mu ovšem v 62. minutě nepomohla příliš defenzíva, a tak volný Bangoura bez problému skóroval. Svěrkošův tým se přesto radoval alespoň z bodu. V pokutovém území zahrál rukou Mody Traoré, nařízený pokutový kop on sám proměnil.

Sochaux přály i výsledky ostatních celků. St. Étienne s Nantes nebodovaly, takže je aktuálně mimo sestupové pásmo na patnácté příčce. Valenciennes je sice jen o příčku výše, ovšem s dostatečným pětibodovým náskokem.

Autor: Patrik Sandev / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

1:0 Sochaux se zachrání!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele