26. kolo
28.02.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Svěrkoš zase skóroval, Sochaux tak poráží Nice 1:0

Václav Svěrkoš znovu, tentokráte podruhé za sebou v Ligue 1, skóroval, a jeho přesná střela ze 69. minuty zařídila Sochaux důležité tři body za nejtěsnější možnou výhru v boji o záchranu. Nice bylo v zápase horším mužstvem a až na pár šancí si nemohlo dělat nárok na zisk bodů.

První šanci utkání měl ve 4. minutě domácí Isabey, který vlétl odvážně do vápna, počkal se střelou a otestoval připravenost gólmana Ospiny. O dvacet minut později to zkoušel z přímého kopu také Svěrkoš a hned na to si Ospina připsal další zákrok, když se před něj dostal po přihrávce Isabeyeho Svěrkošův kolega v útoku Erding.

Sochaux na hřišti v prvním dějství dominovalo, chyběla jen přesnější muška a trocha štěstí. Jako třeba před přestávkou, kdy mohl skórovat aktivní Svěrkoš. Ale na poslední chvíli mu jeho bombu po rohovém kopu vyrazil z brankové čáry obránce Nice Onyekachi.

Ačkoli se Nice po přestávce zlepšilo a v 64. minutě bez jakékoliv přítomnosti domácích obránců pálil trestuhodně jen nad Sable, českému ostrostřelci Svěrkošovi bylo konečně o pět minut později přáno. Po příchodu z Baníku Ostrava vsítil svůj čtvrtý gól ve svém sedmém zápase ve francouzské lize a už nyní může Sochaux hodnotit jeho příchod rozhodně jako úspěšný tah.

V oné gólové situaci si skvěle naběhl na centr Erdinga skrz vápno, který dostal nalevo od Belaye parádní přihrávku, a ránou pod Ospinovo víko se díky jeho trefě ujali domácí vedení. Nice mohlo vyrovnat jedině o čtrnáct minut později, jenže hlavičku Remyho po pasu Diakitého akrobatickým způsobem vyrazil pryč brankář Dreyer.

I přesto, že Sochaux už podruhé za sebou zvítězilo, se drží na sestupové osmnácté pozici, protože Valenciennes doma s Lille nezaváhalo. Nice kvůli prohře možná definitivně ztratilo naději hrát o evropské poháry.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Venca se nám pěkně rozjel jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

dobře Svěrky, přeju mu to! A ještě víc bych si ho přál v Lyonu!

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrky dobře ty

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrky, děláš nám všem, hlavně Baníkovcům (slušným) velikou radost, která nás hřeje u srdíčka, protože i ty máš bílé srdce a modrou krev

Reagovat
milan78

ste hobiti nebo jak ?!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele