35. kolo
13.05.2009 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AJ Auxerre - Grenoble Foot 38 2:0

Nepříliš atraktivní duel mezi Auxerre a Grenoblem skončil šťastněji pro domácí tým. Ten se díky dvěma trefám Jelena a čistému kontu posunul z deváté příčky na osmou.

Auxerre tak pokračuje v solidní formě. Vyhrálo již čtyři zápasy v řadě a v tabulce vystoupalo na momentální osmou příčku. Z té ale na evropské poháry ztrácí již nedostižných deset bodů. Nováček Ligue 1 z Grenoblu již má jistotu udržení a také podle toho vypadají poslední výkony a výsledky. I po dnešní prohře ale zůstává na dvanácté příčce.

Zápas mezi dvěma kluby, jejichž klubovou barvou je modrá, byl v režii domácího kanonýra Jelena. Polský střelec se postaral o obě branky utkání a rozhodl tak o výhře svého týmu; první gól přišel v 37. minutě, pojistku přidal čtvrt hodiny před koncem zápasu. Na svém kontě tak má letos již deset ligových branek.

První zajímavá akce byla k vidění již v páté minutě zápasu a byl u ní pochopitelně Polák Ireneusz Jelen. Ten byl v pokutovém území evidentně faulován brankářem Wimbeem, rozhodčí ale pokutový kop neodpískal a navíc udělil domácímu útočníkovi žlutou kartu za simulaci.

Z veliké vzdálenosti se poté napřáhl Pedretti, jeho střelu ale v pokutovém území tečoval Kamel Chafni. Naštěstí pro hosty se ale míč mezi tři tyče nevešel. Šestadvacetiletý záložník poté využil špatné ho odkopu obrany Grenoblu, narazil si s Jelenem, ani napodruhé ale na gólmana Wimbeeho nevyzrál.

Nicméně již o minutu později se skóre měnilo. Kahlenberg geniální přihrávkou oslovil Pedrettiho, který ale nabídnutou šanci nevyužil a napálil pouze gólmana hostů. K odraženému míči se ale nejrychleji dostal dobíhající Jelen, jenž měl již v 37. minutě jednoduchou práci - 1:0. Obrovskou příležitost na zvýšení náskoku promeškal pět minut před změnou stran Jelen s Chafnim. Prvně jmenovaný mohl zakončovat při samostatném úniku, místo toho ale přihrál Chafnimu, který ale trefil pouze tyčku.

Vyrovnávací gól měl na svých kopačkách po změně stran Bouchaib El Moubarak, který běžel sám na gólmana Sorina. Ten ale reflexivně míč vytěsnil levou rukou a nedovolil svým protivníkům srovnat. Z druhého gólu se naopak nakonec radovali domácí borci. To když Ireneusz Jelen zkušeně přeloboval Wimbeeho a definitivně tak pečetil zápas na 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele