16. kolo
01.12.2007 17:10 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Le Mans UC 72 - AS Nancy-Lorraine 2:1

Nancy se odmítlo dotáhnout na vedoucí Lyon na čelo tabulky. Druhý tým Ligue 1 těsně nestačil v Le Mans na domácí celek a podlehl 2:1. Hostující Nancy sice vedlo brzkým gólem Benjamina Gavanona z penalty, ovšem Hassan Yebda a Gervinho ve druhém poločase zápas otočili a Le Mans nakonec svého sobotního soka doma na Stade Leon-Bollee porazilo.

Po tomto zápase zůstávají svěřenci Pabla Correy o tři body zpět za Lyonem, se kterým mají nyní stejně odehraných zápasů. První část zápasu jasně ovládli hosté a již v deváté minutě se pískal pokutový kop. Bek Le Mans Marko Basa zasáhl míč ve vápně rukou a rozhodčí neváhal. Nařízenou penaltu bez problémů proměnil Benjamin Gavanon, protože Rodolphe Roche si tipnul špatnou stranu. Nancy branka ještě podpořila a Roche se musel ohánět, aby udržel svému týmu pouze jednobrankové manko. Za zmínku stojí hlavně střela Marca Antoina Fortuneho. Po čase se do útoku začali dostávat i domácí a práci měl také na druhé straně Gennaro Bracigliano, když ho otestoval Koffi Romaric.

Ve druhé půli to byli domácí, kteří se snažili útočit, protože jim ani nic jiného nezbývalo. Vyrovnání přišlo v osmapadesáté minutě a postaral se o to záložník Hassan Yebda. Jean Calve zahrál rohový kop, pro míč si vyskočil Yebda a hlavou se nemýlil. Následujících dvacet minut bylo hodně zajímavých, protože oba dva týmy chtěli zjevně zvítězit a nakonec se rozhodující branky dočkali hráči Le Mans. Běžela sedmaosmdesátá minuta a útok domácích vedl Romaric, přihrál Daisukemu Matsuiovi. Brazilec narýsoval přihrávku pro Gervinha, který se neukvapil a přesnou střelou nedal Braciglianovi šanci. Nancy se sice snažilo, ale na zvrat již nemělo síly, a proto Le Mans vyhrálo doma počtvrté v této sezóně.

Autor: Ondřej Štícha / www.frenchleague.com/

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele