13. kolo
03.11.2007 17:10 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - Girondins Bordeaux 1:0

Gól Chrise Malongy z prvního poločasu znamenal výhru Nancy nad Bordeaux ve šlágru třináctého kola Ligue 1. Nancy si tak stále drží hodně dobrou formu a speciálně na domácím hřišti hraje výborně. Doma ztratilo v sedmi zápasech pouhé dva body. V devětadvacáté minutě sobotního utkání centroval Youssouf Hadji, míč trefil hlavou Malonga a stav 1:0 vydržel až do konce.

Domácí, kteří mělo mimochodem mnoho šancí na zvýšení náskoku, se dostali alespoň na pár hodin na rozdíl jediného bodu za favorita z Lyonu. Girondis Bordeaux prohrou propáslo šanci na druhé místo.

Nancy bylo lepší vlastně po celý průběh zápasu. První obrovská šance se otevřela po přihrávce od Malongy pro Hadjiho, ale ten velkou šanci zazdil. V sedmadvacáté minutě zkoušel střelou z dálky štěstí stoper Sebastien Puygrenier a o chvíli později se domácí Nancy ujalo vedení. Bordeaux mělo co dělat s odvrácením centru, míč se odrážel od hráčů, od zad beka Souleymaneho Diawary doputoval k Hadjimu, ten posla přihrávku pro Malonga a ten neměl s otevřením skóre příliš velkou práci.

Druhá půle byla ještě více strhující. Bordeaux se muselo osmělit, protože nechtělo z Nancy odjíždět s prázdnou. Pět minut po příchodu hráčů z kabin měl šanci Fernando. Po něm střílel nebezpečně za hranicí pokutového území David Bellion. Na druhé straně hřiště se o zvýšení náskoku pokoušel Mickael Chretien, Kim a také Marc-Antoine Fortune. Ani jeden z nich ale neuspěl, ale Nancy přesto vyhrálo nad Bordeaux 1:0.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele