33. kolo
27.04.2024 14:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Míchel Sánchez (© AFP)

Duchapřítomnost zkušeného obránce zapříčinila prolomení venkovní mizérie Girony

Girona udělala ve 33. kole LaLigy další krok k účasti v Lize mistrů, když na hřišti Las Palmas zvítězila 2:0. Úvod utkání se nesl ve znamení neproměněných pokutových kopů. Už v osmé minutě zahodil svůj pokus Sandro Ramírez, na kterého navázal hostující Arťom Dovbyk. V Ukrajincově případě byl však bystrý jeho 34letý kolega David López, jenž z následné dorážky vsítil vítězný gól. Nejlepší střelec soutěže navíc dostal po změně stran možnost na reparát a 19. trefou v ročníku pečetil vítězství, které pro Gironistes znamenalo první venkovní bodový zisk od konce ledna.

Nováček soutěže z Las Palmas se v závěru ročníku propadl do hluboké herní deprese, když pětkrát v řadě padl, přičemž jenom jednou skóroval. Trápit jej to ovšem příliš nemuselo, protože jeho hlavním cílem bylo udržet se v nejvyšší španělské soutěži, což měl díky fantastické první polovině sezony prakticky zajištěné. Tentokrát jej čekal duel s Gironou, která po výhře nad Cádizem stále kráčela k vysněné Lize mistrů.

Domácí dostali již v osmé minutě obrovskou výhodu v podobě kontroverzní penalty. Sandro Ramírez si míč připravil, ale jeho střelu mířící k levé tyči vystihl skvělým zákrokem Paulo Gazzaniga. Španělský útočník měl druhou šanci při následné dorážce, ale v důležitém okamžiku netrefil balon. Girona si vybojovala svůj pokutový kop ve 26. minutě, stejně jako na druhé straně ovšem Arťom Dovbyk neproměnil. Nemuselo ho to však mrzet, neboť dorážející David López poslal Gironistes z malého vápna do vedení. Těsně před poločasem se střílený centr dostal k Dovbykovi, jehož rána z bezprostřední blízkosti minula cíl.

Žlutomodří se od začátku druhé půle hnali za vyrovnáním. Soupeře tlačili od samotné rozehrávky brankaře, Girona se ovšem nehodlala jen bránit, a tak přišla po jedné z domácích akcí v 57. minutě další penalta. Brankář znovu zvolil správnou stranu, ale tentokrát na tvrdou střelu Dovbyka nedosáhl. O chvíli později se dostal za obranu bíločervených Marc Cardona, avšak jeho pokus špičkou kopačky trefil pouze vyběhnutého Gazzanigu. Po zbytek střetnutí si favorit své vedení pohlídal.

Las Palmas tak doma Gironu nezaskočilo a ze zápasu odešlo bez bodu. Oba celky sehrají další ligový duel 4. května. Žlutomodří se utkají s Realem Sociedad, Blanquivermells vyzvou Barcelonu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele