17. kolo
17.12.2023 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Hráči a trenér Las Palmas děkují fanouškům (© AFP)

Cádiz se ocitl ve smyčce stejných výsledků. Premiérový zásah Pejiňa stačil Las Palmas na bod

Hráči Cádizu remizovali v duelu 17. kola LaLigy s Las Palmas 1:1. Po premiérové trefě domácího záložníka Pejiňa ve španělské nejvyšší soutěži se dlouho zdálo, že klub z Kanárských ostrovů dotáhne utkání ke třetímu vítězství s čistým kontem v řadě. Pár minut před koncem základní hrací doby však za hosty udeřil Chris Ramos, jenž tak výraznou měrou přispěl ke čtvrté ligové remíze Žluté ponorky za sebou.

Fotbalisté Las Palmas i nadále pokračovali ve skvělé formě, která je po návratu mezi španělskou elitu držela v první polovině tabulky. Nováček se navíc mohl chlubit druhou nejlepší obranou v LaLize, lépe na tom byl v tomto ohledu pouze Real Madrid. Tentokrát přijela na Kanárské ostrovy Žlutá ponorka z Cádizu, jež třikrát v řadě remizovala 1:1 a s pouhými dvěma výhrami od startu ročníku se nacházela v sestupovém pásmu.

Domácí hráči do utkání vlétli a už po sedmi minutách slavili úspěšný zásah. Po chybné rozehrávce se zmocnil míče Javi Muňoz a postrčil ho Pejiňovi, jehož následná střela schovaná mezi nohama obránce zapadla přesně k bližší tyči. O chvíli později mělo Las Palmas další velkou příležitost ke skórování. Alberto Moleiro poslal před bránu centr, který našel nabíhajícího Munira El Haddadiho, jenž zblízka zamířil jen nad břevno. Stejný hráč poté střelou z přímého volného kopu rozezněl břevno. Hosté mohli odpovědět ve 36. minutě, kdy se úplně sám za obranou objevil Ramos. Španělský útočník však ztroskotal na vyběhnuvším Álvaru Vallesovi, jenž svůj tým podržel bezpečným zákrokem.

Po změně stran zahrozili jako první hráči hostujícího celku. Po přihrávce Maximiliana Gómeze se balon dostal k Rúbenovi Sobrinovi, který vypálil z hranice pokutového území. Střela mu však příliš nesedla, a míč se tak mezi tři tyče nevešel. Na opačném konci hřiště zahrozili Kirian Rodríguez s Pejiňem. První jmenovaný prostrčil krásným pasem balon na zleva nabíhajícího autora úvodní trefy, ten však pokusem z ostrého úhlu neuspěl. Neujala se ani nebezpečná hlavička Gómeze, kterou bravurním zákrokem zneškodnil Valles. Piráti se vyrovnání nakonec dočkali v 83. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil Ramos.

Las Palmas tak skvělou formu nepotvrdilo a doma s utrápeným Cádizem získalo jen bod. V dalším kole se 20. prosince střetne s Athleticem, Žlutá ponorka změří o den později síly s Realem Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele