4. kolo
03.09.2023 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stuani neúspěšně bojoval s videorozhodčím, Gironě se vyplatil navrátilec Portu

Girona zvítězila ve čtvrtém kole LaLigy na vlastním hřišti nad Las Palmas 1:0. Hlavní zápletkou zápasu byl dlouhou dobu souboj zkušeného uruguayského útočníka Cristhiana Stuaniho s týmem rozhodčích. Ti totiž kapitánovi katalánského celku překazili v úvodní půli hned dvakrát gólovou radost. V prvním případě předcházel brankové situaci ofsajd, v tom druhém zase faul spoluhráče. Rozhodnutí tak přišlo až minutu před koncem, kdy přesnou hlavičkou z malého vápna rozhodl o porážce týmu z Kanárských ostrovů Portu. Ten si před sezonou musel sáhnout do vlastní kapsy, aby se vyplatil ze smlouvy a mohl se vrátit do týmu z Getafe.

Katalánská Girona ztratila v minulé sezoně místenku do pohárové Evropy až v závěru španělské nejvyšší soutěže. S cílem vylepšit své konečné 10. místo se bíločerveným vydařila úvodní kola nového ročníku. Na remízu se Sociedadem totiž navázali dvěma výhrami a před zápasem s Las Palmas jim patřila třetí pozice v tabulce. Ostrované byli proti domácím outsiderem, navíc když v prvních třech duelech vstřelili svůj jediný gól, a to z penalty.

Na Estadio Municipal de Montilivi si mohli do kolonky gólů bleskově připsat další čárku, jenže Pejiňo v přímém souboji nevyzrál na Paula Gazzanigu. Svojí troškou následně k ofenzivně laděnému startu zápasu přispěli také domácí, ani Viktor Cygankov ale z úhlu brankáře nepřekonal. Míč do sítě se tak povedlo dostat až Stuanimu, veterán z Uruguaye se ovšem příliš neradoval, protože sám tušil vlastní ofsajdové postavení, které nakonec bylo potvrzeno. Stuani se pak s jistou mírou nadsázky dostal do souboje s videorozhodčím ještě jednou a ani tentokrát neodešel vítězně. Kolegové hlavního sudího Matea Busquetse Ferrera totiž před trefou 36letého útočníka našli faul spoluhráče Davida Lópeze.

Spílání Gironistes směrem k mužům u videa pokračovalo i ve druhé půli, když krátce po změně stran nevyhodnotili hru rukou v podání Juliána Arauja jako penaltové provinění. Mladý bek, jehož na Kanárské ostrovy poslala hostovat Barcelona, se pak dostal do stoprocentní šance, jenže hlavičku z bezprostřední blízkosti namířil přímo do Gazzanigy. Ani ve zbytku utkání se fanoušci nenudili, na gólový jásot si ale museli počkat až do 89. minuty, kdy se v malém vápně zjevil střídající Portu a bez problémů poslal míč do sítě.

Ofenzivně laděný duel tak nakonec rozhodla ve prospěch Girony jediná branka. Katalánce čeká další zápas 18. září na půdě Granady, Las Palmas se o den dříve střetne se Sevillou.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele