9. kolo
07.10.2023 14:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Aleix Garcia (© AFP)

Girona se po studené sprše od Realu vrátila na vítěznou vlnu. Do čela soutěže ji poslal García

Fotbalisté Girony zvítězili v devátém kole LaLigy na hřišti Cádizu 1:0 a při svém nejlepším startu do soutěže v historii klubu se minimálně na chvíli opět propracovali do čela tabulky. Utkání velmi ovlivnila situace z 10. minuty, kdy byl po tvrdém faulu vyloučen domácí Darwin Machís. Katalánci využili početní převahu až po změně stran zásluhou Aleixe Garcíi, který svému celku zařídil premiérový tříbodový zisk na Estadio Nuevo Mirandilla.

Ačkoliv Girona padla v posledním zápase s Realem Madrid 0:3, stále byla tím nejpříjemnějším překvapením probíhajícího ročníku LaLigy. Se ziskem 19 bodů totiž okupovala třetí příčku, kterou přijela hájit do Andalusie. Tam ji čekal Cádiz, jenž se pohyboval v klidném středu tabulky. Poslední zápas u něj však mohl zanechat hořkou pachuť, jelikož na půdě favorizovaného Atlétika Madrid ztratil dvoubrankový náskok, a z hlavního města tak nakonec přijel bez jediného bodu.

Katalánci se v dobré příležitosti ocitli už po dvou minutách, kdy odražený míč z přímého kopu jen těsně minul pravou tyč. Girona pokračovala v tlaku i nadále, což vyústilo v červenou kartu, kterou po drsném šlapáku obdržel Machís. Hosté se ovšem po zisku přesilovky paradoxně nedostávali do šancí tak často, jako v úvodu duelu. Větší možnost ke skórování měl přes zatažený blok domácích v první půli už jen ve 26. minutě hlavičkující Yangel Herrera, jenž v těžké pozici bránu netrefil.

Cádiz byl pod tlakem i po změně stran, stále však dokázal organizovaně zabraňovat Gironě ve vytváření gólových příležitostí. V 59. minutě se už ale skóre měnilo. Aleix García dostal od Yana Couta kvalitní přihrávku na hranici vápna, odkud 26letý záložník zakroutil svou střelu přesně k pravé tyči. Chvíli nato mohl skórovat i sám Couto, proti němu ovšem dobře zasáhl Conan Ledesma. Katalánci s blížícím se koncem neriskovali a bezpečně kontrolovali svůj náskok, který se jim podařilo do závěrečného hvizdu ustrážit.

Cádiz tak s Gironou padl. O nápravu se Žlutá ponorka pokusí 23. října na hřišti Valencie. Katalánci přivítají o den dříve Almeríi.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele