5. kolo
11.09.2022 14:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Antonio Rüdiger (© AFP)

Real Madrid si bez problému poradil s Mallorcou

Bez ztráty kytičky dál kráčí Real Madrid. Obhájce titulu a vítěz Ligy mistrů doma rozstřílel RCD Mallorca 4:1 a pojistil si vedení v tabulce. Hosté se na Santiago Bernabéu drželi až do 73. minuty, kdy vstřelil vítězný gól Vinícius Júnior a Rodrygo s Antoniem Rüdigerem upravili výsledek do konečné podoby, která je pro Bermellones možná až příliš krutá.

Real Madrid čeká v týdnu další vystoupení v Lize mistrů a střelecky se na to dobře naladil. Carlo Ancelotti nechal některé opory odpočívat a v nominaci úplně chyběl zraněný Karim Benzema. Bermellones se měli na Santiago Bernabéu pokusit o nemožné a třeba i zopakovat vítězství z května roku 2009.

Domácí začali dle očekávání převahou a i když za prvních dvacet minut vyprodukovali pět střel, žádné větší nebezpečí to pro Rajkoviće neznamenalo. Realu ve finální fázi zkrátka něco chybělo, ale velké držení balónu si udržoval a o to větší šok to byl, když ve 35. minutě vstřelil vedoucí gól Mallorcy Vedat Muriqi. Kosovský útočník zůstal na malém vápně trestuhodně neobsazen a na jeho hlavičku Courtois nedosáhl.

Byl to překvapivý průběh, ale šokované Santiago Bernabéu nemuselo truchlit dlouho, protože Real v nastaveném čase prvního poločasu srovnal na 1:1. Federico Valverde přeběhl s balónem u nohy od vlastního vápna k soupeřově šestnáctce a sám svojí akci neomylně zakončil! Parádní věc od čtyřiadvacetiletého Španěla a nepochopitelné bránění ze strany hostujícího celku.

Po změně stran převaha "Bílého baletu" ještě narostla a přibývaly i vyložené šance. Po přihrávce Viníciuse netrefil před prázdnou brankou Rodrygo a střela Vázqueze šla těsně mimo. Real odstřeloval branku Mallorcy a čtvrthodinu před koncem výsledek díky brazilské spolupráci otočil. Rodrygo posunul balón na rozeběhnutého Viníciuse Júniora a ten technickou střelou k zadní tyči poslal Real Madrid poprvé do vedení.

Odpor Bermellones tím byl zlomen a domácí favorit ještě stačil přidat další dvě branky. V 89. minutě se proháčkoval hostující obranou Rodrygo a zvýšil už na 3:1.

Krutou finální podobu dal výsledku stoper Antonio Rüdiger, když na zadní tyči zavřel precizní centr krajana Toniho Kroose. Real Madrid zvítězil jednoznačně 4:1 a na domácí souboj proti RB Lipsku v Lize mistrů se naladil tím nejlepším způsobem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele