11. kolo
22.10.2022 14:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Isi Palazón (© AFP)

Šest gólů a tři červené karty, Rayo ovládlo souboj s Cádizem

Velmi zajímavý duel nabídla v sobotu odpoledne LaLiga. Rayo Vallecano porazilo Cádiz vysokým rozdílem 5:1 a k tomu navíc sudí Ruiz udělil tři červené karty. Cádiz tak přišel na stadionu Teresa Rivero o svojí remízovou sérii a poprvé po více než měsíci prohrál.

Utkání Raya s Cádizem na prvním pohled neslibovalo kdovíjakou podívanou. Opak byl však pravdou a to především zásluhou domácího celku. Ten měl od začátku územní převahu a brzy si začal vytvářet šance. V 10. minutě protáhl Ledesmu povedeným pokusem Fran García a následná Palazónova dorážka skončila mimo tři tyče. Palazón vyzkoušel střelecké štěstí i o šest minut později a znovu byl problém v přesnosti.

Vallecano pokračovalo ve spalování šancí i ve 30. minutě a Comesaña nejprve z malého vápna trefil jen Ledesmu a z dorážky hlavou minul! Naprosto trestuhodná situace, která volala ze strany Cádizu po potrestání. Hosté ale v prvním poločasu nezářili a pár minut před koncem si všechno zkomplikovali vyloučením Isaaca Carceléna, ten v pokutovém území přišlápl Garcíovi kotník a sudí Ruiz vytáhl červenou kartu a navíc nařídil penaltu! Dvojí trest využil Isi Palazón, jenž nedal Ledesmovi šanci.

V nastaveném čase prvního poločasu udeřilo Rayo ještě jednou. Álvaro García dostal dlouhý pas, se kterým se ve vápně nerozpakoval a povedenou střelou zvýšil na 2:0.

Cádiz byl po poločase v těžké situaci a to ještě netušil, co bude následovat. Ve 48. minutě zahodil další tutovku Palazón a přesně po hodině hry zatáhl za záchranou brzdu Rubén Alcaraz a i on byl za svůj zákrok poslán do sprch! Tuplované vyloučení spustilo gólostroj a Vallecano nakonec vyšponovalo výši vítězství na konečných 5:1.

Třetí branku obstaral z volného přímého kopu Florian Lejeune a jedenáct minut před koncem na něj navázal po povedené akci zakončující Sergio Camello. I za čtyřbrankového stavu dokázali hosté vstřelit čestný gól a snížit. Balliu ve snaze zablokovat střelecký pokus balón tečoval do protisměru Dimitrievskiho a ten na vlastenec nedokázal zareagovat.

O chvíli později domácí Nteka po vzoru Zidanea atakoval hlavou Faliho a byl vyloučen. To už nemělo na konečný výsledek žádný vliv a navíc Rayo přidalo i pátou branku. Camello za sebe prodloužil balón a Florian Lejeune svojí druhou brankou udělal za utkáním pomyslnou tečku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele