11. kolo
23.10.2022 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Kike Barja (© AFP)

Historický prvoligový střet vítěze nepoznal. Girona čeká na triumf šest ligových zápasů

Girona remizovala v domácím utkání 11. kola španělské LaLigy s Osasunou 1:1. Jednalo se o vůbec první utkání těchto týmů odehrané v rámci nejvyšší španělské soutěže. Gólově se nejprve ve 37. minutě prosadil hostující Kike Barja, jenž už v úvodu nahradil na trávníku zraněného spoluhráče. Ještě do poločasu však dokázal srovnat David López.

Girona v minulém kole nedokázala navzdory velmi dobré druhé půli bodovat na půdě Almeríe. K zisku bodů přitom nechybělo moc, jenže Cristhian Stuani nedal jednu ze dvou penalt a v závěru rozhodčí poměrně kontroverzně neuznal trefu Yangela Herrery. Osasuně se dařilo lépe, jelikož po delší odmlce konečně zvítězila, když Ante Budimir premiérovým zásahem v sezoně srazil Espanyol.

Úvodní minuty příliš atraktivní podívané nenabídly. Girona dominovala v držení míče, zejména však na vlastní polovině. Postupem času se do tvorby hry více zapojili i hráči Osasuny, ani to ale na šance skoupému zápasu příliš nepomohlo. Na první gól si tak diváci museli počkat až do 37. minuty. Když si balon na hranici vápna vybojoval Barja a perfektně umístěnou ranou do pravého horního rohu překonal Paula Gazzanigu. Jenže v nastaveném čase si hosté nedokázali pohlídat standardní situaci a po kombinaci Valentina Castellanose a Lópeze uvnitř malého vápna se druhý jmenovaný trefil ze skluzu pod břevno.

I při vstupu do druhého poločasu zaskočila Girona hostující hráče svojí převahou v držení míče, pevná obrana Osasuny však žádné velké nebezpečí nedopustila. V 59. minutě předvedl dobrou individuální akci Rodrigo Riquelme, avšak po tom, co si poradil s několika obránci, jeho přihrávka do malého vápna nikoho nenašla. V průběhu druhého dějství se hra opět vyrovnala, gólové šance už ale k vidění nebyly.

První vzájemný ligový duel od června roku 2016, kdy došlo k boji o postup do nejvyšší soutěže, tak skončil remízou. Girona se v příštím kole 30. října představí na hřišti Realu Madrid, Osasuna tentýž den přivítá Valladolid.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele