8. kolo
10.10.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Vedat Muriqi (© AFP)

Elche uhrálo s Mallorcou bod, ale mělo na víc

Mallorca si z Elche odváží jen bod, protože ze dvou penalt proměnila jen jednu. Postaral se o to Vedat Muriqi, který se ale pak nechal hloupě vyloučit.

Start dnešního utkání visel na vlásku, protože do Elche vtrhly přívalové deště. Ty z pažitu během chvíle udělaly ideální prostředí pro vodní pólo, takže jsme museli čekat, zda se vůbec bude hrát. Sudí ale nakonec dal po krátkém zpoždění pokyn ke hře. Víc z ní na úvod měla Mallorca. Ta se dokonce po faulu ve vápně dočkala penalty. Jenže kanonýr Vedat Muriqi tentokrát selhal a brankář Badía jeho ránu vyrazil!

A opět platilo úsloví o tom, že za neefektivitu se trestá gólem. Jen o tři minuty poté totiž domácí rozehrávali rohový kop, který poslal míč na hlavu Ezequiela Ponceho. Ten se vydal míči naproti a potkal se s ním v ideální výšce a ideální rychlosti - 1:0 pro Mallorcu.

Jinak se ale nedá hráčům nic moc vyčítat, protože terén, na kterém hráli, jim nějaké pokusy o kombinační fotbal neumožňoval. Rozhodující moment z hlediska výsledku nastal v 69. minutě. Došlo totiž k dalšímu faulu a hosté měli druhou šanci na penaltu. Opět se k ní postavil již jednou neúspěšný Vedat Muriqi, ale tentokrát sebevědomě proměnil a srovnal na 1:1! Nebyl to ale jeho poslední zápis do dějin utkání, protože pět minut před koncem zápasu dostal zbytečnou červenou kartu za faul do obličeje protivníka.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele