2. kolo
20.08.2022 22:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Luka Modrić (© AFP)

Real Madrid nasázel ve Vigu čtyři góly

Real Madrid zvládl i druhý venkovní zápas a na stadionu Balaídos zvítězil jasně 4:1. Celta držela s obhájcem titulu krok jen v prvním poločase, který ale díky povedené ráně Luky Modriće stejně prohrála. Domácí konto ještě zatížili Karim Benzema, Vinícius Júnior a Federico Valverde. Mezi střelce se mohl zapsat i Eden Hazard, ten však pokutový kop neproměnil.

Ancelottiho tým před týdnem otočil zápas s Almeríí a i ve druhém kole musel cestovat na půdu soupeře do Viga. Celta v prvním zápase ztratila slibné vedení 2:0 nad Espanyolem a nakonec získala jen bod za konečnou plichtu 2:2.

Bílý balet vstoupil do utkání lépe. Už ve 12. minutě zahrál ve vlastním pokutovém území rukou Tapia a Real měl k dispozici penaltu. Karim Benzema si vybral dolní roh branky a Marchesína poslal na opačnou stranu. Po čtvrthodině favorit vedl, ale dlouho se z vedení neradoval. Édera Militaa postihlo totéž co Tapiu a také po jeho hře rukou se kopala penalta. Iago Aspas si vybral rovněž dolní roh a i když Courtois vystihl směr, na balón nedosáhl -1:1.

Celta Vigo chtěla být Realu rovnocenným soupeřem a v prvním poločase se jí to dařilo. V dobré příležitosti se ocitl Franco Cervi a Courtois naštěstí pro hosty nemusel zasahovat. Větší kvalita byla na straně Madridu a to se projevilo před koncem poločasu. Ve 42. minutě si navedl balón na střed Luka Modrić a parádní pravačkou do šibenice vrátil Realu vedení. Ještě před koncem nastaveného času si zkoušel vymodlit další penaltu Aspas, jenomže sudí Manzano se nachytat nenechal.

Domácí nehráli špatně, ale k lepšímu výsledku jim chybělo více štěstí. Po změně stran chtěl Real pojistit výsledek třetí, potažmo čtvrtou brankou a přesně to se podařilo. V 56. minutě se Ancelottiho svěřencům povedlo rozehrát rychlý brejk, na jehož konci byl rozeběhnutý a hlavně neomylný Vinícius Júnior. Velkou pochvalu zaslouží opět Luka Modrić, který směrem k Viníciusovi poslal perfektní pas.

Real Madrid se mohl definitivně uklidnit a Celtě ještě nastřílet několik branek. Po hodině hry už svítila na ukazateli skóre čtyřka. Tchouaméni vyvezl balón, aby ho následně posunul na Viníciuse a ten zase na Federica Valverdeho, jehož rána zapadla k tyči. Celta už prohrávala o tři góly a to do konce utkání zbývala půlhodina.

O vítězi zápasu už nebylo pochyb, zbývalo však vyřešit konečné skóre. Celestes si žádnou větší šanci už nevypracovali, zatímco Real ano. Pět minut před koncem fauloval Hugo Mallo Benzemu a sudí nařídil pro Real druhý pokutový kop. K němu se tentokrát nepostavil Benzema, nýbrž Eden Hazard. Belgičanovo angažmá ve španělské metropoli budí značné rozpaky a nejinak tomu bude i po tomto večeru, protože penaltu mu Marchesín lapil. Samotný Real to nemuselo mrzet, o třech bodech bylo rozhodnuto už dávno.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele