2. kolo
20.08.2022 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chimy Avila (© AFP)

Osasuna zůstává stoprocentní, doma porazila Cádiz

Bez ztráty kytičky je po dvou kolech Osasuna. Po vítězství nad Sevillou doma zvládla roli mírného favorita proti Cádizu a díky jeho nedisciplinovanosti zvítězila po dvou proměněných penaltách 2:0. O ty se podělily Ezequiel Ávila s Kikem Garcíou.

Osasuna si před týdnem vyšlápla na Sevillu a povzbuzena výhrou si věřila i na další domácí duel, tentokrát s Cádizem. Utkání se rozjíždělo pozvolna a až ve 25. minutě si domácí vytvořili první opravdu velkou šanci, přičemž jen výborný zákrok Ledesmy uchránil Cádiz před inkasovanou brankou. Budimir dával šikovně balón pod sebe, načež si Lozano málem vstřelil vlastní gól. Bohužel tento moment o chvíli později Ledesma degradoval, když fauloval v souboji s Budimirem a sudí odpískal pokutový kop. Ezequiel Ávila se nerozpakoval a nekompromisní střelou pod břevno nasměroval Osasunu do vedení. Hosté chtěli ještě do přestávky odpovědět, ale ani zvýšená aktivita prozatím k vyložené šanci nevedla.

Osasuna vedla a po změně stran chtěla výsledek co nejrychleji pojistit druhým gólem. To se málem podařilo ve 48. minutě, ale Budimirovu hlavičku zlikvidoval Ledesma. Hned vzápětí přišla obrovská příležitost pro Cádiz. Lucas Pérez dostal balón na malé vápno a nikým nehlídaný netrefil prázdnou branku.

Kanárky to muselo mrzet, protože žádná taková možnost už se nenaskytla. Čtvrthodinu před koncem vzdálil vidinu vyrovnání Alarcón, který šel nešikovně po balónu a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Nedisciplinovanost nakonec stála Cádiz body. Krátce po Alarcónově vyloučení fauloval Chust Kikeho Garcíu a sudí nařídil druhý pokutový kop. K němu se tentokrát postavil sám postižený Kike García a ani on nezaváhal - 2:0. Zbytek zápasu už se jen dohrával a stav 2:0 setrval do závěrečného hvizdu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V 1. kole vymrdala Osasuna se sázkařama. Mohla by i ve 2. .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele