22. kolo
23.01.2022 16:15 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Lucas Boyé (© AFP)

Real Madrid klopýtl a s Elche hrál doma 2:2

Překvapivý výsledek se zrodil na Santiago Bernabéu v Madridu. Real Madrid v průběhu zápasu prohrával s Elche 0:2, ale výsledek ještě ve zbývající čtvrthodině dokázal srovnat na 2:2. Na čele LaLigy se tím pádem vůbec nic nemění, protože bodovou ztrátu zaznamenala i druhá Sevilla.

Od Realu Madrid se samozřejmě očekávaly tři body a navýšení náskoku na čele tabulky, ale Elche přicestovalo do španělské metropole s velkým sebevědomím. Jen před pár dny totiž jeho hráči trápili Real Madrid v Copa del Rey a nyní si to vlastně zopakovali.

V prvním poločase měl navrch královský celek. Vinícius Júnior se dobře uvolnil a střelou donutil ke skvělému zákroku brankáře Badíu. Ten se ocitl hned několikrát v ohni a pokaždé obstál. Z hranice penaltového puntíku zakončil jen do Badíi Benzema a chvíli na to se souboj obou hráčů opakoval při pokutovém kopu. Real Madrid ho zahrával poté, co fauloval Viníciuse Palacios, jenomže exekutor Benzema vůbec netrefil branku! Elche možnosti domácích přežilo a před koncem prvního poločasu se postaralo o šok. Fidel dostal na levé straně balón do běhu a přesným centrem našel hlavičkujícího Lucase Boyého, který se nemýlil. Real mohl ještě do poločasu vyrovnat, ale Mendy z vyložené pozice vůbec netrefil zařízení a Kroosovu ránu zneškodnil Badía.

Elche senzačně vedlo a po změně stran mohlo očekávat nápor svého hostitele. V 51. minutě odpískal sudí Bengoetxea druhou penaltu ve prospěch "Bílého baletu", jenomže následně si celý verdikt rozmyslel, protože celé akci předcházel Hazardův faul. Real se sice snažil, ale Elche bránilo velmi dobře a samozřejmě mělo i velkou porci štěstí. Fortunu si znovu vybralo v 71. minutě poté, co Vinícius už poněkolikáté v zápase trestuhodně netrefil branku z vyložené pozice. O pět minut později pak "Los Franjiverdes" vstřelili druhý gól a přiblížili se vítězství. Chybu v rozehrávce vystihl Boyé a Pere Milla přesným zakončením zvýšil na 2:0.

Real Madrid neházel flintu do žita a stále měl čas s výsledkem něco udělat. Deset minut před koncem hlavičkoval do břevna Casemiro a o dvě minuty později snížil Luka Modrić. Gonzalo Verdú zahrál ve vápně nešťastně rukou a sudí Bengoetxea pískal další pokutový kop. Modrić ho na rozdíl od Benzemy proměnil a zadělal na velké drama.

Je až neuvěřitelné, že se některé momenty v zápase opakovaly. Verdú zahrál o několik minut později po druhé v pokutovém území rukou, ale tentokrát zůstala píšťalka Bengoetxey němá. Elche to ale nezachránilo a v nastavení Real Madrid alespoň srovnal na 2:2. Na centr Viníciuse si naskočil Éder Militão a Badía byl tady bezmocný. Hosté se pak museli ještě zhruba tři minuty bránit, nicméně Real vítěznou branku vstřelit nestihl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
Filip236

3:0

Reagovat
valloire

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
REPLIKATOR

Dvě penalty pro Mordor a stejně jim nestačily k výhře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele