12. kolo
30.10.2021 14:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Vinícius Júnior (© AFP)

Real Madrid v Elche nezaváhal

Tři body veze z Elche hvězdný Real Madrid, který se na stadionu Manuela Martíneze Valera prosadil dvakrát. Domácí nehráli s favoritem špatnou partii, ale naděje na případný úspěch vzala za své, když v 64. minutě uviděl druhou žlutou kartu Guti. Obě branky Bílého baletu zařídil Brazilec Vinícius Júnior.

Už za pár dní čeká Real Madrid důležitý zápas Ligy mistrů proti Šachtaru a v Elche se na tuto událost naladil vítězně. Carlo Ancelotti nechal jen na lavičce náhradníků Edena Hazarda a v nominaci úplně chyběl Karim Benzema.

Bez obávaného francouzského kanonýra to Realu příliš nešlo. A nejen proměňování, nýbrž i vytváření příležitostí. Ve 20. minutě se objevil v první šanci Boyé a Courtois musel reflexivně vyrážet. Tou dobou už nebyl na trávníku zraněný Rodrygo, jehož nahradil Marco Asensio. Real Madrid přežil první varování a pak udeřil. Vinícius Júnior vlétl do šestnáctky a okamžitě pohotovou ranou zajistil hostům vedení. Vzápětí mohl přidat druhý gól i Mariano Díaz, v ostrém úhlu už se zbavil brankáře, ale balón do prázdné branky nenasměřoval.

Bílý balet vedl a tak nemusel nikam spěchat. Domácí si navíc utkání výrazně zkomplikovali v 64. minutě. Guti uviděl už druhou žlutou kartu a musel se poroučet do sprch. Realu pak trvalo deset minut, než zápas definitivně zlomil ve svůj prospěch. Vinícius si v běhu opět převzal balón a těsně před Casillou ho dloubákem dopravil do sítě.

Zdálo se být rozhodnuto, ovšem Elche i v oslabení dokázalo vykřesat jiskřičku naděje. V 86. minutě se dostal po chybné rozehrávce k balónu Pere Milla a umístěnou ranou překonal Courtoise. Na vyrovnání mělo Elche už málo času, navíc tu byl pořád handicap v podobě jednoho vyloučeného hráče. Real Madrid splnil v Elche povinnost a před zápasem se Šachtarem získal kýžené tři body. Co se týče Elche, to si může v tabulce pohoršit a spadnout až na sestupové příčky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele