16. kolo
05.12.2021 16:15 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Tete Morente (© AFP)

Elche zdolalo Cádiz 3:1

Důležitého vítězství dosáhlo před vlastními diváky Elche. V souboji s Cádizem se třikrát prosadilo a protože inkasovalo jen jednou, získalo tři body. Brankáře Ledesmu postupně překonali Fidel, Morente a Josan. Čestný úspěch hostů měl na svědomí Álex Fernández.

Elche mělo velmi dobrý začátek zápasu a po pěti minutách zachránila Kanárky tyčka, kterou orazítkoval Boyé. O pár minut později už tolik štěstí neměli a po zákroku Chusta na Péreze se kopala penalta. Fidel jí s přehledem proměnil a poslal Elche do zaslouženého vedení.

V prvním poločase se penalta kopala i na druhé straně. Lozana v dobré šanci fauloval Roco, ale Álex Fernández nabídnutou příležitost neproměnil. Z penalty trefil tyč, a tak Elche nadále vedlo. Stav 1:0 se během prvního poločasu už nezměnil, přestože Cádiz vyslal na branku Badíi celkem pět střeleckých pokusů.

I druhý poločas nabídl několik zajímavých momentů. Hned z kraje mohl zvýšit Fidel, ale po centru z pravé strany úplně volný hlavičkoval těsně vedle tyče. Podobně na tom byl i na druhé straně Sobrino a pálení gólovek završil střelou do horní tyče Lozano.

Elche se mohlo uklidnit až čtvrthodinu před koncem, kdy vstřelil gól na 2:0 Tete Morente. Dlouhý balón od Gumbaa si ukázkově zpracoval, obešel Ledesmu a střelou do prázdné zvýšil na 2:0. Cádiz ještě neházel flintu do žita a těsně před koncem se mu podařilo snížit. Lozanovu střelu fantasticky vyrazil Badía, nicméně z následného rohového kopu udeřil Álex Fernández. Na případné vyrovnání měli hosté zhruba dvě minuty, ale místo kýžené remízy potřetí inkasovali. Povedený brejk dotáhl do úspěšného konce Josan. Elche zvítězilo 3:1 a v tabulce se posunulo na šestnácté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele